11.6.2014 11:36

Τους έπνιξαν τα φύκια

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΦΑ ΖΗΤΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ανάμεσα σε σωρούς από φύκια αλλά και ακαθαρσίες της προηγούμενης χρονιάς είναι αναγκασμένοι να κολυμπούν οι δεκάδες τουρίστες που από τις αρχές του μήνα ξεκίνησαν να κατακλύζουν την τουριστική περιοχή του Καρφά.

Μετά την τελευταία νοτιά που έπληξε τη Χίο τα φύκια έχουν σχηματίσει βουνά στην παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα μόνιμοι κάτοικοι, λουόμενοι αλλά και τουρίστες από τις ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να διαμαρτύρονται για την έντονη μυρωδιά που αναβλύζει μέσα από τα στοιβαγμένα φύκια.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τις αρχές τηλεφώνησαν στον «π» σημειώνοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία στην αρχή της τουριστικής σεζόν είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη.

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η παραλία δεν καθαρίστηκε όπως συνηθίζονταν. Μέχρι πρότινος έρχονταν μηχάνημα και καθάριζε την άμμο», επεσήμαναν περίοικοι στον «π».

«Ζήτημα της Κτηματικής»

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης επέρριψε το μπαλάκι των ευθυνών στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σημειώνοντας ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ακτών από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει από την ενοικίαση του αιγιαλού στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Η παραλία έχει καθαριστεί από τα φύκια δύο φορές και αυτή σε λίγες ημέρες θα την καθαρίσουμε ξανά. Είναι κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά το κάνουμε γιατί είναι άσχημο να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα. Κανονικά η Κτηματική θα έπρεπε να επέμβει για την αποκατάσταση της εικόνας. Σε κάθε περίπτωση σε λίγες ημέρες το μηχάνημά μας μετά τον Ναυτικό Όμιλο θα βρίσκεται στον Καρφά», δήλωσε ο Π. Λαμπρινούδης.

«Καμία αίτηση»

Την ύπαρξη ενδιαφέροντος από ιδιώτες ή ξενοδόχους προκειμένου να απομακρυνθούν τα φύκια από την παραλία διέψευσε μέσω του «π» ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Π. Κριττής.

Όπως είπε ο ίδιος μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει υποβάλλει αίτηση προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις στον Αιγιαλό.

«Είναι σαφές ότι η χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προξενήσουν αλλοίωση στον αιγιαλό απαγορεύεται και γι’ αυτό δεν δίνουμε καμία γραπτή άδεια. Όταν παραστεί ανάγκη επεμβάσεων τότε ειδοποιούμε το Λιμεναρχείο και μαζί εποπτεύουμε τις εργασίες. Όμως μέχρι σήμερα κανένας δεν μας ειδοποίησε», ανέφερε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ