6.4.2015 10:02

Τους έπιασαν στα πράσα

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΙΚΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Μήνυση και αγωγή κατέθεσε ο σύλλογος Υδραυλικών Χίου εναντίον ερασιτέχνη υδραυλικού ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να συνδέει παράνομα οικιακό αποχετευτικό δίκτυο με το κεντρικό αγωγότην περασμένη Τρίτη στα Καρδάμυλα.

Ταυτόχρονα  ενημέρωσε τη ΔΕΥΑΝΧίου για την προσπάθεια  του καταναλωτή να συνδεθεί  χωρίς να πληρώσει το νόμιμο τέλος σύνδεσης, και  ζητά από την υπηρεσία να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό  και να επιβάλλει το προβλεπόμενο πρόστιμο των 500 ευρώ.

«Πρέπει να μας στηρίξετε με την εφαρμογή του κανονισμού και την επιβολή του ακριβού προστίμου. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε με τον παράνομο υδραυλικό, η επιβολή κυρώσεων στον ιδιοκτήτη είναι θέμα δικό σας. Οι παράνομες εργασίες κάνουν θραύση τα Σαββατοκύριακα κυρίως, χάνουμε πολλά χρήματα  εμείς και εσείς», τόνισε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΝΧ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης.

Με υπογραφές!

Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ, έχει προεκτάσεις που μας κάνουν να σκεπτόμαστε ότι για  την κατάντια αυτού του τόπου, έχουν  πολύ μεγάλη ευθύνη και οι πολίτες. Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είχαν απαιτήσει από τη Διοίκηση Φυτούση την κατασκευή  κεντρικού  αποχετευτικού δικτύου,με συλλογή περίπου τριάντα υπογραφών. Η ΔΕΥΑΝΧίου το κατασκεύασε, τοποθέτησε σε κάθε σπίτι αναμονές σύνδεσης και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι θα συνδεθούν με δικά τους έξοδα και θα καταβάλλουν στην ΔΕΥΑΝΧ το προβλεπόμενο νόμιμο τέλος. Τότε, σύμφωνα με τον πρόεδρο Απόστολο Τζιώτη σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  ενημέρωσαν την υπηρεσία ότι τελικά δεν θέλουν να συνδεθούν με τον κεντρικό αγωγό!

Μετά από αυτό το βεβαιωμένο περιστατικό, ο λόγος της άρνησης τους είναι προφανής . Το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύθηκε ότι θα επιβάλλει  τις προβλεπόμενες  κυρώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ