24.3.2016 14:53

Τους αποκλείουν από τις εξετάσεις

ΕΚΤΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ1 ΚΑΙ Γ2

Αντιμέτωποι με τον παραλογισμό του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται όσοι μαθητές δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας τον ερχόμενο Ιούνιο. Το Υπουργείο αγνοώντας το πρόγραμμα των μαθητών ανακοίνωσε ότι οι φετινές ημερομηνίες διεξαγωγής είναι το Σάββατο 11 και η Κυριακή 12 Ιουνίου, περίοδος δηλαδή που συμπίπτει με τις σχολικές εξετάσεις.

Επιπλέον πρόβλημα θα αποτελέσει η συμμετοχή για την απόκτηση διπλώματος επιπέδων Γ1 και Γ2, αφού οι συγκεκριμένες εξετάσεις πραγματοποιούνται εκτός Χίου.

Έτσι εκτός από τα 100 ευρώ για το δικαίωμα εξέτασης στα επίπεδα Γ1 και Γ2,  οι υποψήφιοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο.

Σύμφωνα πάντως με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, ήδη αρκετοί υποψήφιοι έχουν διατυπώσει τα παράπονά τους για το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες τους θέτουν αυτομάτως εκτός εξετάσεων.

«Υπάρχουν παιδιά που όντως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διότι θα πρέπει εν μέσω εξετάσεων να μετακινηθούν στην Αθήνα και να επιστρέψουν. Όλα αυτά τα έχουμε θέσει και στην Περιφερειακή Διεύθυνση αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει κάτι», ανέφερε στον «π» υπάλληλος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ