8.5.2013 16:40

Τούρκικος πολιορκητικός κλοιός στο χιώτικο ωράριο

ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και τουρίστες δεν καταλαβαίνουν γιατί στη Χίο, τα καταστήματα είναι κλειστά τα απογεύματα του Σαββάτου, όπου έρχονται για να ψωνίσουν!

Ενεργώντας πρακτικά με απώτερο στόχο να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ζητούν από το διευθυντή του Περιφερειακού Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Χρήστο Ιωαννίδη, να μεσολαβήσει  και να πείσει τους αρμόδιους φορείς της Χίου για την αναγκαιότητα να αναθεωρήσουν την τακτική τους και να αρχίσει τουλάχιστον ένας διάλογος που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την καλύτερη ανταποδοτική εξυπηρέτηση των πολυπληθών, όπως τονίζουν, Τούρκων τουριστών.

Η πρόταση

Η πρόταση ορισμού μιας δοκιμαστικής περιόδου ενός μηνός από τις 15 Ιουνίου, διάστημα που πιστεύουν ότι θα επιτρέψει την  εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την κίνηση, τη συνεργασία και τα κοινά οφέλη, δεν πρέπει να απορριφθεί, αλλά αντίθετα να εξετασθεί απο μηδενικής βάσης και χωρίς προαπαιτούμενα.

Το αίτημα έχει υποβληθεί μέσω της εταιρίας Erturk στη Διεύθυνση Τουρισμού Βορείου Αιγαίου και από τις 29 Απριλίου έχει κοινοποιηθεί στο δήμο και το Επιμελητήριο.

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων:

Μεταφέρουμε στη Χίο κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιώτες και τα οχήματα τους, από το 2011 καθώς έχετε καταλάβει υπάρχει σημαντική αύξηση Τούρκων τουριστών στα γειτονικά Ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένης και της Χίου. Η πλειονότητα των πελατών μας που ταξιδεύουν ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα ακόμη και το χειμώνα, δεν καταλαβαίνουν γιατί στη Χίο, όπου έρχονται για να ψωνίσουν τα καταστήματα είναι κλειστά τα απογεύματα του Σαββάτου!

Θα το εκτιμούσαμε, αν θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές της Χίου, που είναι υπεύθυνες για τα οικονομικά θέματα του νησιού, εάν επιλεγμένα μαγαζιά όπως καταστήματα εστίασης παραμένουν ανοικτά αυτά τα απογεύματα, τουλάχιστον έως τις 17:00. Ίσως αυτή τη χρονιά θα μπορούσε να γίνει μια δοκιμαστική περίοδος ενός μηνός, αρχίζοντας από τις 15 Ιουνίου για να δούμε πως θα εξελιχθεί”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ