14.10.2016 17:33

Tουρκικό ελικόπτερο εμπόδισε τις έρευνες εντοπισμού του 56χρονου Χιώτη

ΝΟΤΑΜ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Σοβαρό επεισόδιο επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα με αφορμή την επιχείρηση εντοπισμού του 56χρονου Χιώτη Ψαρά που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι, δηλώνει πως έχει την αρμοδιότητα για την έρευνα και διάσωση στην περιοχή και καλεί όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση να αναφέρουν στο Τουρκικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης. Παράλληλα τουρκικό ελικόπτερο μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου που γίνονταν οι έρευνες επιχειρώντας να δηλώσει το "παρόν" στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. 


Πιο συγκεκριμένα, στο Αιγαίο έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος επέβαινε σε ξύλινη βάρκα και έχει να δώσει σημεία ζωής από χθες.

Το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης συντονίζει τις έρευνες στην περιοχή που ο άνδρας έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής.

Παράλληλα έχει εκδοθεί ΝΟΤΑΜ που ορίζει περιοχή ερευνών ανάμεσα στην Κω και την Σάμο.

ΠΗΓΗ: ONALERT

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ