24.2.2017 15:25

Τουρκικά Μ.Μ.Ε.: «Ο Έλληνας Α/ΓΕΣ στην Παναγιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα»

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Πιστά στην κυβερνητική γραμμή των προκλήσεων και της έντασης με την Ελλάδα, είναι τα τελευταία 24ωρα τα τουρκικά ΜΜΕ. Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της τουρκικής αντιπολίτευσης η γνωστή Sozcu, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, στη νήσο Παναγιά Οινουσσών που όπως αναφέρει κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα και ύψωσε την Ελληνική Σημαία.

«Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή του από την ανάληψη των καθηκόντων του, στο νησί Koyun ( Παναγιά), σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα» γράφει στον πρόλογο και το δημοσίευμα συνεχίζει:

«Ο Στεφανής χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω από την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης ενώ σημειώνεται πως  το νησί και στους Βαλκανικούς Πολέμους δεν ήταν κατοικήσιμο αλλά και η Συνθήκη δεν το παραχώρησε στους Έλληνες αλλά είναι ανάμεσα στα 130 νησιά της περιοχής που όπως ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει πει «ότι αμφισβητείται η κυριότητά τους».

 

Με πληροφορίες από http://www.aixmi.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ