24.4.2014 17:31

Τουρκία: Ανοίγει το μοναστήρι της Παναγίας στο Καραχισάρ

Θα λειτουργεί ως αξιοθέατο - Θεωρείται εξίσου σημαντικό με την Παναγία Σουμελά

Μετά την Παναγία Σουμελά, το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι που είναι χτισμένο στην εσοχή ενός βουνού στην Τουρκία, η Παναγία στο Καραχισάρ, ανοίγει για το κοινό, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, αργότερα μέσα στο 2014. 

Οι εργασίες στο μοναστήρι ξεκίνησαν το 2006, καθώς το κτήριο, που υπολογίζεται πως κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ. Χ. είχε υποστεί σημαντικές φθορές. 

Η περιοχή που είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας είναι ερημνική καθώς, όταν ιδρύθηκε, ο Χριστιανισμός ήταν ακόμα απαγορευμένος και οι πιστοί αναζητούσαν απόμερα σημεία, ώστε να προσεύχονται ασφαλείς. 

Η μονή αποτελείται από τέσσερα μέρη. Υπάρχει κουζίνα, τουαλέτες, κελιά για τους μοναχούς και η εκκλησία, που βρίσκεται στο ανώτερο σημείο. 

«Πρόκειται για μοναστήρι που έχει την ίδια αξία με την Παναγία Σουμελά» υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας. «Η αρχιτεκτονική τους και η τοποθεσία τους έχουν πολλά κοινά, καθώς και τα δυο είναι χτισμένα σε βράχο, στη μέση του βουνού». 

Οι Τούρκοι προγραμματίζουν μάλιστα να αποκαταστήσουν και την κεντρική εκκλησία του Καραχισάρ, που έχει επίσης σπουδαία ιστορική αξία και να αξιοποιήσουν τα δύο μνημεία ως αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. 


 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ