28.2.2014 13:02

Τουριστικός σχεδιασμός στα μέτρα του Αιγαίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Γ. ΣΠΙΛΑΝΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

"Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: από τη θεωρία στην πράξη", ήταν ο τίτλος συνεδρίου στο οποίο έλαβε μέρος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, επίκουρος καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, του ΣΕΤΕ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και άλλων φορέων και συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες (από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στις ειδικές μορφές τουρισμού (περιπατητικό, συνεδριακό, τουρισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων, αθλητικό τουρισμό κ.α).
Κατά τη διάρκεια του οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες δράσεις που θα επιτρέψουν την άμβλυνση της εποχικότητας, γεγονός πολύ σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα για τον νησιωτικό. Εντύπωση δημιούργησε η απουσία των φορέων του Β. Αιγαίου με εξαίρεση τη παρουσία του Διευθυντή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, καθηγητή κ. Ν. Ζούρου, που αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα γεω-πάρκα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σπιλάνης υποστήριξε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου τουριστικού σχεδιασμού που θα αντιμετωπίζει τα διαρθρωτικά προβλήματα του τουρισμού στο Αιγαίο.
Έθεσε ως αναγκαίες προϋποθέσεις τη συνεχή εκπαίδευση φορέων, εργοδοτών και εργαζομένων ώστε να επιτευχθεί αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, με παράλληλη αλλαγή στη τουριστική διακυβέρνηση, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κάτω από την αιγίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με σκοπό την ανάδειξη της Αιγιακής Ποιότητας και ταυτότητας.
Πρότεινε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος αξιοποιώντας τα μοναδικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του αρχιπελάγους, αναπτύσσοντας ειδικές μορφές τουρισμού από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.
Με τον τρόπο αυτό κατέληξε ο ομιλητής θα μπορέσουμε να αναδείξουμε την ιδιαίτερη ταυτότητα των νησιών και να δημιουργήσουμε ισχυρά brand names στη διεθνή αγορά.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ