22.8.2016 18:07

Τουριστικός κατήφορος για Χίο και Λέσβο, άνοδος για τη Σάμο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ Η ΠΤΩΣΗ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 22 – 24%

Στο σύνολό τους, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τη μείωση των αφίξεων τσάρτερ με Τούρκους τουρίστες, τον περασμένο Ιούλιο, λόγω της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα. Ενώ η Σάμος κατέγραψε μεγάλη άνοδο, της τάξης του 80% σε αφίξεις Τούρκων, συνολικά το Βόρειο Αιγαίο σημείωσε πτώση τουριστών εξ Ανατολών σε ποσοστό 1,5%. Κι αυτό διότι η πτώση στη Λέσβο και στη Χίο είναι πολύ μεγαλύτερη και αισθητή, της τάξης του 22% και 24%, σε σχέση με πέρυσι.

Γιατί η Σάμος έκανε τη διαφορά; Από 4.979 Τούρκους τον Ιούλιο του 2015, τον φετινό Ιούλιο κατέγραψε 9.979 αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Καθοριστικό ρόλο στη ραγδαία αύξηση του ποσοστού αφίξεων Τούρκων στη Σάμο διαδραματίζει, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νικόλαο Κατρακάζο, η επιτυχής λειτουργία της τρίτης πύλης εισόδου στο Καρλόβασι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (σ.σ. παρουσιάζουν μικρή διαφορά από τα στοιχεία της Αστυνομίας) από την πύλη του Πυθαγορείου έφθασαν στο νησί 2.034 Τούρκοι τουρίστες, από την πύλη της πόλης της Σάμου 3.265 τουρίστες, και από την πύλη του Καρλοβάσου 3.236 τουρίστες. Ο κ. Κατρακάζος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σημαντικό ρόλο είχε και  η οργανωμένη δουλειά που έγινε όλο τον χειμώνα και οι στοχευμένες δράσεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας. Οι δράσεις αυτές συνεχίζονται ενώ ήδη προγραμματίζονται νέες.

Το θετικό κλίμα του Ιουλίου με το μπαϊράμι που έστρεψε τους γείτονες τουρίστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ανατράπηκε άμεσα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ