16.5.2013 14:41

Τουριστικό χωριό… εκπλήξεων

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ!

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε το δήμο Χίου, όταν επιχείρησε να ξεκινήσει με δικαστικές αποφάσεις τη διαδικασία αποπληρωμής  του χρέους ή συντηρητικής κατάσχεσης της  ακίνητης περιουσίας της εταιρίας ΑΙΠΟΣ Τουριστική Α.Ε., που τον φέσωσε με 60.000 ευρώ περίπου από τη διαχείριση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και της ταβέρνας του τουριστικού χωριού του Αίπους, που ανήκουν στην ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.

Χωρίς περιουσία

Η δημοτική αρχή μετά την έξωση της  εταιρίας το Νοέμβριο του 2011, παρά το ότι κέρδισε τα δικαστήρια, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποπληρωθεί το χρέος ούτε με κατάσχεση, αφού η εταιρία δεν διαθέτει καταγραμμένα στοιχεία ακίνητης  περιουσίας!

Επανεκκίνηση

Η υπόθεση βάλτωσε για κάποιο διάστημα, αφού σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο Γρ. Αλλοιμόνου η υπηρεσία αδυνατούσε να βρει άλλο τρόπο διεκδίκησης, αλλά με παρέμβαση του δήμαρχου δόθηκε εντολή να κατατεθεί συμπληρωματική αγωγή εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης και να κινηθούν οι  διαδικασίες διεκδίκησης συντηρητικής κατάσχεσης μέρους της προσωπικής του ακίνητης περιουσίας.

Ποτέ, κανείς

«Όσοι διαχειρίστηκαν τις εγκαταστάσεις του Αίπους δεν είχαν πληρώσει ποτέ τίποτα. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε προοπτική να πάρουμε τα χρήματα προχωρήσαμε στην έξωση, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προσφύγαμε στη δικαιοσύνη και τώρα θα στραφούμε εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου. Η υπόθεση είναι δύσκολη, δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν θα επιτρέψουμε να μας φάνε τα χρήματα και να μας κοροϊδεύουν», τoνίζει ο δήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ