16.11.2023 12:53

Τους ζητούν να κάνουν επισκευές σε πολυκατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλες - Βίντεο

Την άμεση σφράγιση της πλέον επικίνδυνης πολυκατοικίας των εργατικών κατοικιών του Βαρβασίου ζητούν οι ιδιοκτήτες

Ο παραλογισμός του δημοσίου που έχρισε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τους ένοικους των εργατικών πολυκατοικιών στο Βαρβάσι, αφού προηγουμένως όμως τις είχε κρίνει ως ακατάλληλες για κατοίκηση, βρέθηκε στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων, το απόγευμα της Τετάρτης 16/11, παρουσία του απερχόμενου δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη καθώς και εκπροσώπων της νέας δημοτικής αρχής του Γιάννη Μαλαφή.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την καταγγελία στην Πολεοδομία, ο Μιχάλης Τσακός, επεσήμανε ότι η Πολεοδομία αφήνει στους ενοίκους ένα χρονικό περιθώριο της τάξεως των 2 μηνών προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες στα διαμερίσματα και τις πολυκατοικίες, αφού σε μετά την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα αποστείλει έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Το πρόβλημα όπως εξήγησε ο κ. Τσακός ξεκινά από το γεγονός ότι για παράδειγμα, η πολυκατοικία 407 για την οποία γίνεται λόγος έχει οφθαλμοφανή στατικά προβλήματα και έχει κριθεί ακατάλληλη για κατοίκηση εδώ και ολόκληρες δεκαετίες.

«Πως είναι δυνατόν να μας ζητούν να κάνουμε εργασίες σε μία πολυκατοικία που είναι εντελώς ακατάλληλη για κατοίκηση. Δεν πρόκειται για μικροεπισκευές σε διαμερίσματα αλλά για σοβαρά δομικά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Τσακός, προσθέτοντας ότι, σε πρώτη φάση οι κάτοικοι θα ζητήσουν την απομάκρυνση του μοναδικού ενοίκου της πολυκατοικίας 407 και την άμεση σφράγισή της, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος τραυματισμού ατόμου.

Παράλληλα, οι κάτοικοι σε συνεννόηση με την δικηγόρο τους Καλλιόπη Κάρμαντζη, θα αποφασίσουν άμεσα για τις επόμενες κινήσεις τους, με τις πρώτες σκέψεις να κάνουν λόγο ακόμα και για πρόταση κατεδάφισης της επικίνδυνης πολυκατοικίας 407.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ