19.6.2014 10:47

Τώρα θα τον ψηφίσουν;

• ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Σ.Μ.Α. ΣΤΟΝ ΚΟΦΙΝΑ

Από τις πιο αποδοτικές ήταν η ενημέρωση που είχε για θέματα καθαριότητας ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Χίου από τον απερχόμενο θεματικό αντιδήμαρχο. Το Μαν. Βουρνού στην επίσκεψη του στο Ν. Μαρτάκη συνόδευσαν οι Ν. Καρασούλης, Ματ. Φαφαλιός, Γ. Ζώας και Γ. Μπελέγρης, υποθέτω ως η ομάδα παρακολούθησης που θα ασχοληθεί με το αντικείμενο της καθαριότητας.

Μετά την παρουσίαση που έγινε από το Ν. Μαρτάκη, ο Μαν. Βουρνούς ζήτησε και επισκέφθηκαν το χώρο που προορίζονταν να εγκατασταθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Κοφινά, ξεσηκώνοντας τότε πλήθος διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής. Ο νέος δήμαρχος αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη εδώ και τώρα να χωροθετηθούν και να κατασκευαστούν οι απαραίτητοι Σ.Μ.Α., προτείνοντας άλλος έναν, εκτός από τη Βολισσό και στη βόρεια πλευρά της πρωτεύουσας και για το Νεχώρι. Η εξοικονόμηση πόρων και εργατοωρών φαίνεται να είναι βασικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής, αν δεν θέλει να φορέσει με το «καλώς ήλθατε» την οικονομική θηλιά στο λαιμό της.

Μόλις είδε το χώρο στον Κοφινά ο Μαν. Βουρνούς αναρωτήθηκε ποιος ο λόγος της αντίδρασης και ρώτησε το Ν. Μαρτάκη αν τώρα, με το παράδειγμα του Σ.Μ.Α. των Καρδαμύλων να είναι οδηγός, θεωρεί ότι το θέμα μπορεί να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Θα ψηφιστεί όμως;», αναρωτήθηκε.

Η τάση του νεοεκλεγμένου δημάρχου να προτάξει το θέμα των Σ.Μ.Α. είναι από μόνη της ενθαρρυντική για δυο λόγους. Πρώτον ότι υπάρχει η συναίσθηση του απόλυτου σεβασμού στο δημοτικό χρήμα και δεύτερον η προδιάθεση να συγκρουστεί με τις τοπικές αντιρρήσεις, αν πρόκειται για το δημόσιο όφελος.

Ίσως, λοιπόν, στον Κοφινά γίνει η πρώτη πραγματική αναμέτρηση της νεοκλεγμένης δημοτικής αρχής με τα απολιθώματα της αρρώστιας του τοπικισμού και, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εξαιρετικής σημασίας η έκβαση της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ