16.1.2014 12:05

Τώρα σώθηκε…

• ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ

Σε ένα γαϊτανάκι εμπαιγμού δένεται ολοένα και περισσότερο η απάντηση για το ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση για την Πανεπιστημιούπολη Χίου. Η τακτική σιωπής της Πρυτανείας έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία, που πλέον ολοκάθαρα εντοπίζει το πρόβλημα στην πηγή του, την ίδια την απροθυμία ή αδυναμία του Πανεπιστημίου να δώσει λύση.

Χθες σε ένα νέο επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ν. Νύκτας, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει το κτίριο του ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο, υπό τον όρο ότι το τμήμα μελετών του τελευταίου θα συνδράμει στην ωρίμανση της προμελέτης ώστε το ΕΠΑΛ να βρει νέα στέγη σε οικόπεδο στα Λολόδεντρα.

Το νέο ΕΠΑΛ προτίθεται να ενταχθεί στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 κι αν κρίνουμε από τους ρυθμούς υλοποίησης άλλων εκπαιδευτικών έργων θα χρειαστεί το λιγότερο μια πενταετία για να μετακινηθεί και να εγκαταλειφθεί το σημερινό κτίριο. Πάνω – κάτω τότε θα πρέπει να είναι έτοιμο το Πανεπιστήμιο για τις αναγκαίες μετασκευές, επομένως η πιο συντηρητική εκτίμηση παραπέμπει την «Πανεπιστημιούπολη» την προσεχή … επταετία.

Τι είδε;

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά και η προϋπόθεση που ο κ. Νύκτας θέτει. Τι έχει δει μέχρι σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος Χίου από τη λειτουργία του τμήματος μελετών του Πανεπιστημίου και προτίθεται να του εμπιστευτεί μια τόσο σημαντική μελέτη; Μήπως τις επιτυχημένες μέχρι τώρα προσεγγίσεις του στο θέμα των Ταμπάκικων;

Απαίτηση

Πέρα από το παιχνίδι των εντυπώσεων που οι πρυτανικές αρχές διαρκώς σκαρφίζονται, είναι πια πολύ δύσκολο να υπεκφύγουν από την απαίτηση της κοινωνίας του νησιού να μιλήσουν καθαρά για τις σκέψεις τους κι, αν δεν υπάρχουν, όπως είναι το πιθανότερο, να φροντίσουν να τις ορίσουν. Αρκετά ενέπαιξαν τη Χίο. Το νησί που αγκάλιασε όσο κανένα άλλο το Πανεπιστήμιο έχει πια κι από αυτό απαιτήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ