16.5.2016 15:51

Τώρα κρύβονται και σε φορτηγά

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να διαφύγουν πλέον από τα νησιά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Μετά το αποτυχημένο εγχείρημα της διαφυγής τους από τη Χίο με κολύμπι, οι μετανάστες ανακάλυψαν το γνωστό «κόλπο» της μεταφοράς τους με φορτηγά. Έτσι οι Λιμενικοί της Χίου την Κυριακή εντόπισαν μέσα στο πλοίο της γραμμής 9 πρόσφυγες που είχαν κρυφτεί σε φορτηγά που προέρχονταν από το προηγούμενο λιμάνι, αυτό της Μυτιλήνης.

Οι πρόσφυγες είχαν εισχωρήσει σε ειδικές κρύπτες με σκοπό να μεταφερθούν στον Πειραιά παρά την απαγόρευση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμα ο τρόπος που οι πρόσφυγες μπήκαν στα φορτηγά, οι Λιμενικοί ελέγχουν ακόμα και την περίπτωση δραστηριοποίησης κυκλώματος που μεταφέρει παράνομα μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο μεταξύ ακόμα 47 άτομα προστέθηκαν στους ήδη 2.400 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας. Οι νέοι μετανάστες διασώθηκαν από το ρουμάνικο σκάφος της Frontex στην περιοχή του Καταρράκτη ενώ συνελήφθη κι ένας ιρακινός υπήκοος που φέρεται σαν υπεύθυνος της μεταφοράς τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ