10.2.2016 14:53

Τονωτική ένεση με γιατρούς και προσωπικό στο "Σκυλίτσειο"

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 40.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Το "Σκυλίτσειο" νοσοκομείο αναβαθμίζεται και αποκτά ικανοποιητική δυναμική προσφοράς επιστημονικής και υλικοτεχνικής υποδομής, με τις προσλήψεις  τεσσάρων γιατρών, έξι νοσηλευτών, οκτώ διασωστών,  ενός ακτινολόγου,  ενός τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων, μιας μονάδας παραγωγής οξυγόνου και δύο νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Οι προσλήψεις του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της  υλοποίησης της δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ «Άμεση Ενίσχυση της Ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Οι περισσότεροι γιατροί προσφέρουν από χτες τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς. Οι δύο από αυτούς και οι τρεις νοσηλευτές προσλήφθηκαν για δύο χρόνια με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Στους οκτώ διασώστες θα προστεθεί ακόμη ένας, το ένα από τα ασθενοφόρα και η μονάδα οξυγόνου θα παραληφθούν σύντομα.

Οι υπόλοιποι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει και μονιμοποίηση, σύμφωνα με την τακτική που ακολουθούσαν άλλες κυβερνήσεις, όπως διευκρινίζει  ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης

Μονάδα οξυγόνου

To Νοσοκομείο επιχορηγήθηκε με πίστωση 40.000€ από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για την προμήθεια και εγκατάσταση δεύτερης μονάδας παραγωγής οξυγόνου.

«Η  πρώτη μονάδα παραγωγής οξυγόνου η οποία εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο και λειτούργησε από το Μάρτιο του 2015 εξοικονομεί χρήματα, αφού περιορίζει την αγορά φιαλών από ιδιώτες, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες παροχής και την ασφάλεια των ασθενών σε περιόδους αυξημένων αναγκών, όπως στην πρόσφατη έξαρση του υιού της γρίπης Η1Ν1», διευκρινίζει η αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου Ελένη Βουτιέρου. 

«Με την προσθήκη αυτή θα αποκατασταθεί η ομαλή παραγωγή και παροχή οξυγόνου προς τα διάφορα τμήματα. Για τα Ελληνικά δεδομένα το υπουργείο ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στο αίτημα μας. Του κοινοποιήσαμε την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου στις 18 Ιανουαρίου και χτες πήραμε την υπογραμμένη  απόφαση», υπογραμμίζει.

«Προσπαθούσαμε να προωθήσουμε αυτά τα θέματα από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, αλλά δεν τα καταφέραμε λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων», προσθέτει ο Α. Μιχαηλίδης.«Τους δύο τελευταίους μήνες εξασφαλίσαμε  ότι χρειαζόταν. Είναι μια προσπάθεια ανακούφισης, αναβάθμισης και ανάκαμψης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Χίου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Το τοπίο στη δημόσια υγεία δεν τιμά κανένα και η κυβέρνηση έχει θέσει πρώτο στόχο να το μεταστρέψει».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ