13.12.2016 13:42

Τον λένε Νώε, είναι φτερωτός και…κουτσομπόλης!

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ PET SHOP ΚΙΒΩΤΟΣ!

«Έλα δω ρε, τι γίνεσαι,  τι κάνεις, καλημέρα»! Αν είσαστε κοντά στη Μητρόπολη, ακούσετε κάποιο να σας μιλάει, κοιτάξετε γύρω και δε δείτε κανένα άνθρωπο, κοιτάξτε καλά, αν είσαστε κοντά στο κατάστημα pet shop ΚΙΒΩΤΟΣ, στην οδό Φιλίππου Αργέντη 16  θα σας μιλάει ο παπαγάλος, ο Νώε! Είναι η ατραξιόν της περιοχής. Κάθε μέρα, γίνεται…προσκύνημα γύρω του. Μικροί και μεγάλοι τον θαυμάζουν, κι’ εκείνος νοιώθει και φέρεται σαν  star.; Όταν κάτι δεν του αρέσει, λέει και τα «Γαλλικά» του! Ο Νώε προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στον κόσμο, κάνει ψυχοθεραπεία στους ακροατές του. Ανάλογα με τα κέφια του είναι και πολύ χαδιάρης, αλλά ο κόσμος που δεν τον γνωρίζει φοβάται τη διαχυτικότητα.. Και δεν έχει άδικο, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να πέσει και ένα μικρό τσίμπημα.

 

Ικανότητες

Ο Πάνος Φινίτσης μας ενημερώνει ότι οι παπαγάλοι

Μακάο μαγεύουν με την μοναδικότητα του χαρακτήρα τους και γίνονται αμέσως αγαπητοί από τους ιδιοκτήτες τους που τους θεωρούν αναπόσπαστα μέλη της οικογένειας τους.

«Είναι ευφυέστατα πουλιά με εξαιρετικές ικανότητες ομιλίας αν εκπαιδευτούν από μικρά. Οι Μακάο μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα απαιτητικοί και φωνακλάδικοι αν δεν έχουν την επαφή που έχουν ανάγκη από τον ιδιοκτήτη τους. Παρουσιάζουν έκδηλη την ανάγκη για στοργή και τρυφερότητα από τον ιδιοκτήτη τους όπως ακριβώς και τα σκυλιά».

 

Άλλο ένα ωραίο χαρακτηριστικό τους είναι ότι λατρεύουν το μπάνιο.

«Τους αρέσει να τα ψεκάζουμε, ειδικά στις φάσεις που βγάζουν τα νέα τους φτερά και χρειάζονται συχνή περιποίηση. Επειδή όμως προέρχονται από θερμά κλίματα, λατρεύουν την ζέστη. Δεν τους αρέσει  το κρύο καθόλου», συμπληρώνει και τον παίρνει στην αγκαλιά του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ