1.12.2014 18:27

Τον λειτουργηματικό χαρακτήρα αναδεικνύουν οι γιατροί

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Ο ρόλος τους είναι εκ φύσεως πολύπλευρος. Επιστήμονες, πολίτες, άνθρωποι. Δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην υγεία, προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις ελλείψεις και στις ανάγκες της εργασίας τους. Παρόλα αυτά, αποτελούν ένα κοινωνικό και επαγγελματικό τμήμα του νησιού που αδιαμφισβήτητα μπορεί να προσφέρει. Και αυτό κάνουν πράξη με μια σειρά από νέες ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου οι Χιώτες γιατροί, με τελικό στόχο να προσφέρουν στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία σε συνανθρώπους και φορείς με ανάγκες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε απολέσει για αρκετό καιρό το κοινωνικό του πρόσωπο. Είχε προκληθεί, πιθανά χωρίς σκοπιμότητα, μια απόσταση με τις καθημερινές ανάγκες γεγονός που γίνονταν από καιρό αντιληπτό. Τώρα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευελπιστεί να επαναφέρει το λειτουργηματικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος και να προσφέρει με ενέργειες που ξεκινούν άμεσα, όπου υπάρχει ανάγκη.

Σύμφωνα με τις δραστηριότητες που έχουν ιεραρχηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος θα ξεκινήσει επίσκεψη στις Οινούσσες στις 21 Δεκεμβρίου για να εξετάσει τους μόνιμους κατοίκους και τα παιδιά. Στην ενέργεια αυτή θα έχει μαζί τον ήδη δραστήριο Οδοντιατρικό Σύλλογο και την Μητρόπολη. Παράλληλα όμως έχει ήδη γίνει και επίσκεψη μελών του Δ.Σ. των γιατρών στην Κιβωτό του Αιγαίου στο Αίπος,  όπου όχι μόνο θα εξεταστούν δωρεάν τα παιδιά, αλλά θα καλύψουν και ένα μέρος από τις πάγιες ανάγκες του χώρου, ενώ θα αναλάβουν να φτιάξουν με δαπάνες τους το ιατρείο της Κιβωτού.

Τέλος, προγραμματίζουν και την διοργάνωση εκδήλωσης μέσα στις γιορτές, τα έσοδα της οποίας θα ανακουφίσουν επίσης τις ανάγκες του Γηροκομείου της Χίου και των τροφίμων του, που θα εξεταστούν από τους ιατρούς – μέλη του Συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνική ενεργοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει. Και από αυτή την άποψη, είναι απόλυτα θετική κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ