2.8.2016 15:37

Των φρονίμων τα παιδιά… δεν είναι από τη Χίο

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 15 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, την εποχή που βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση και που η μοναδική ίσως διέξοδος των παιδιών για παιχνίδι εκτός από τις παραλίες είναι οι παιδικές χαρές, αποφάσισε ο Δήμος Χίου να τις… «λουκετώσει», πιεζόμενος ίσως και από την έλλειψη αδειών λειτουργίας τους και υπό το άγχος των συνεπειών και των επιπτώσεων πιθανού τραυματισμού παιδιών.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ,  η ανάρτηση των απαγορευτικών πινακίδων εισόδου σε πάρκα της πόλης και παιδικές χαρές, βρίσκει την απάντηση της στο έργο που έχει ξεκινήσει αυτή την περίοδο ο Δήμος  για τη συντήρηση και επισκευή των οργάνων και παιχνιδιών που περιέχονται στις παιδικές χαρές.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Στρατής Γδύσης,  «Οι παιδικές χαρές στο νησί είναι γύρω στις 100 και εμείς θα επισκευάσουμε τις  15. Το έργο κοστίζει 100.000 ευρώ και έχει ήδη ξεκινήσει με την απόσυρση των κατεστραμμένων οργάνων από τις παιδικές χαρές. Προφανώς εξαιτίας της εκτέλεσης των έργων και της επικινδυνότητας που υπάρχει για ατύχημα έχουν τοποθετηθεί οι απαγορευτικές πινακίδες». Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών υπογράμμισε ότι για την επισκευή όλων των παιδικών χαρών του νησιού απαιτείται κονδύλι ύψους 1,5 εκ. ευρώ. «Προσπαθούμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ ή στο Leader  για τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστικού χώρου.».

Οι χορηγίες «σώζουν» τις παιδικές χαρές

Χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών έχει δοθεί στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της επισκευής των παιδικών χαρών προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησής τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Νότιας Χίου Ανδρ. Βεργίτση. « Υπάρχουν παιδικές χαρές που έχουν αφαιρεθεί όλα τα όργανα επειδή ήταν εντελώς κατεστραμμένα για αυτό και αυτές παραμένουν κλειστές για το κοινό. Σε άλλες όπως στην Κώμη, αφαιρέθηκαν μόνο όσα ήταν χαλασμένα και επαναχρησιμοποιείται τώρα από τα παιδιά. Δυστυχώς η μελέτη προβλέπει μόνο την απόσυρση των κατεστραμμένων οργάνων και όχι την αντικατάστασή τους», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ν. Χίου προσθέτοντας ότι στους Ολύμπους μέσω χορηγίας έγινε αντικατάσταση όλων των οργάνων και δημιουργήθηκε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών.

Οι παιδικές χαρές, οι 15 προφανώς θα είναι ολοκληρωμένες λίγο πριν τον χειμώνα, τότε που προφανώς λόγω καιρικών συνθηκών, τα παιδιά θα αναζητούν στεγαζόμενους χώρους για παιχνίδι. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ