27.1.2016 17:00

Των φρονίμων τα παιδιά

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Καλός μαθητής ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Γ. Παπαδόπουλος  και φροντίζει να είναι διαβασμένος πριν την... εξεταστική του ΕΣΠΑ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δόθηκαν προτεραιότητες στην προετοιμασία μελετών για την ένταξη έργων κατασκευής σχολικών κτιρίων, στο ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου, στο μέτρο πο υ αφορά στην ανέγερση διδακτηρίων.

Προτεραιότητα για τον Γ. Παπαδόπουλο αποτελεί η κατασκευή ενός Ειδικού Σχολείου. "Για το συγκεκριμένο έργο, υπάρχει  έτοιμη προμελέτη και θα απαιτήσουμε από τον νέο πρόεδρο του ΟΣΚ να προβεί στην εκπόνηση της μελέτης. Σκοπεύω να καλέσω και τους 2 βουλευτές του νησιού, να πάμε στον υπουργό Παιδεία και στον Πρόεδρο του ΟΣΚ τον Φλεβάρη για να προωθηθεί η μελέτη ώστε να ενταχθεί  το έργο στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο", δήλωσε στον "π" ο. κ. Παπαδόπουλος.

Και τα νηπιαγωγεία

Ακολούθως ο κ. Παπαδόπουλος ιεράρχησε τις ανάγκες των νηπιαγωγείων της πόλης, τις οποίες και περιέγραψε ως εξής:  "Χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μελετών για ανέγερση νηπιαγωγείων που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται σε ιδιωτικούς χώρους με σημαντική επιβάρυνση για το κράτος σε ενοίκια, ή συστεγάζονται με άλλα σχολεία".

Έτσι οι μελέτες που προωθούνται αφορούν:

* Μελέτες για το7 ο και 11ο νηπιαγωγεία τα οποία τα προορίζονται να ανεγερθούν σε δημοτική οικοπεδική έκταση στον Αγ. Γεώργιο τον Ορφανό

Μελέτες για το ο4 και 6ο νηπιαγωγείο στην περιοχή του Βαρβασίου για τα οποία έχουν ζητήσει την παραχώρηση από το Νοσοκομείο ακινήτου 5 στρεμμάτων

* Μελέτη για το 12ο νηπιαγωγείο στην Τουρλωτή δίπλα στο 4ο Δημοτικό σε οικόπεδο του Δήμου Χίου

* Μελέτη για το 9 ο νηπιαγωγείο στην περιοχή Κολλεγίου.

Κι άλλες αλλαγές

Παράλληλα προωθείται η λειτουργία τμήματος ένταξης στο Νηπιαγωγείο του Κάμπου καθώς και ηεπέκταση του Δημοτικού σχολείου Θυμιανών .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ