12.5.2022 14:52

Το ΣΕΣΝΟΧ για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιευτών

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των νοσηλευτών (στις 12 Μάη) και των μαιών (στις 5 Μάη) σε όλο το Νοσηλευτικό και Μαιευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας!

Είναι μέρες αγώνων για εμάς τους χιλιάδες μάχιμους νοσηλευτές και μαίες που εργαζόμαστε εντατικά με αυταπάρνηση κάθε μέρα, με χειροκροτήματα από εκείνους που διαχρονικά μας αρνούνταν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ένταξη στα ΒΑΕ.

Το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, διαχρονική πολιτική επιλογή και ευθύνη, παραμένει και επιφέρει την εξουθένωση του προσωπικού. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που διορίστηκαν κατά την πανδημία δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά, την ίδια στιγμή που οι κενές οργανικές θέσεις στους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των δημόσιων μονάδων υγείας ξεπερνούν τις 20.000 και ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία εξακολουθεί να μειώνεται.

Σήμερα, όπου το νέο ΕΣΥ προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων, όπως και ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των νοσηλευτών και των μαιών που να συμβάλουν στην ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Επιβάλλεται ο νοσηλευτής να αποκτήσει ξεκάθαρο και διακριτό επαγγελματικό και επιστημονικό ρόλο, στο χώρο της Υγείας. 

Γνωρίζουμε ότι η διαιώνιση των ελλείψεων, η πολυδιάσπαση, η λιτότητα, η μη ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «νέο ΕΣΥ», με λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση.

Το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της Χίου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα, ώστε οι πολίτες του Νομού μας να αισθάνονται ασφαλείς, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες εργασίας που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Για τους Έλληνες Νοσηλευτές η 12η του Μάη δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ γιορτή. Ήταν, είναι και θα είναι μέρα τιμής και αγώνων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην «πηγή των προβλημάτων», που είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και συνολικά η επιχειρηματική δράση στους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης, και διεκδικούμε: 

  • Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
  • Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Ανάκληση των αναστολών εργασίας
  • Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ