26.2.2024 13:03

Το ΣΕΣΝΟΧ για την 24ωρη πανεργατική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00.

Διεκδικούμε: 

  • αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας
  • αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
  • μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα
  • να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε η ακρίβεια και η φοροληστεία να εξανεμίζει  το εισόδημα μας και να δυσκολευόμαστε «να βγάλουμε το μήνα», όταν  την ίδια περίοδο  ο συνολικά παραγόμενος ετησίως πλούτος της Ελλάδας το 2023 έφτασε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν «δεν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός» και «θα κινδυνεύσει η δημοσιοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» αν δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και αποκατασταθούν τα επιδόματα εορτών και αδείας, όταν την ίδια στιγμή: 

● Ο κρατικός προϋπολογισμός το 2023 κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δις ευρώ, από την εκτόξευση της φορολόγησης   των λαϊκών οικογενειών, ενώ και για το 2024 προβλέπεται  αύξηση της φοροληστείας κατά 6,2 δις. Οι δε κρατικές επιδοτήσεις προς τους  επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 8,5 δις. ενώ εξακολουθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα  κέρδη των λίγων  – που  ψηφίζουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - όπως η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών. 

● ξοδεύονται δις για εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, συνεχίζουμε τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να ανατραπεί η πολιτική που θυσιάζει ακόμη και ανθρώπινες ζωές για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Για το πολύνεκρο «ατύχημα» στα Τέμπη «ένοχες» είναι όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που διαδοχικά υλοποίησαν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων και επιβατών.

Η ίδια πολιτική υλοποιείται και στο τομέα της υγείας, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, τη λειτουργία δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών που «αυγατίζουν» τα κέρδη τους.

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! 

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

«Κόστος η Υγεία και οι μεταφορές του Κράτους οι ευθύνες Δολοφονικές» 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ