3.2.2020 15:58

Το προσφυγικό κατεβάζει τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στον δρόμο

Διήμερη απεργία με αίτημα την άμεση στελέχωση σε προσωπικό

Στην απόφαση κήρυξης 2ήμερης απεργίας  (10 και 11 /2) με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Χίου με προσωπικό, έλαβε ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι σημειώνουν ότι όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τον Νοέμβρη κατά τις 2ωρες διακοπές εργασίας, απεναντίας κάνουν λόγο για περαιτέρω αποψίλωση  των δικαστικών  υπηρεσιών του νησιού, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Μουτζούρη με αφορμή τα λεγόμενά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο και λέγοντας ότι πρόκειται για «απαράδεκτη δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, που αφορά απόσπαση υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την οποία προδικάζει  ανεπίτρεπτα την απόφαση που θα λάβει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το θέμα) και παρ΄όλες τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και από τον Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη».

Στην ίδια ανακοίνωση οι δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι οι ανάγκες, προέκυψαν «κυρίως εξαιτίας  του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, το οποίο επέβαλε την σε καθημερινή βάση απασχόληση των υπαλλήλων μας αλλά  και λόγω συνταξιοδότησης αρκετών υπαλλήλων και όλων των δικαστικών επιμελητών , με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες  συνάδελφοί μας της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου,να έχουν επιφορτιστείμε πρόσθετο βάρος, που αφορά σε  υποθέσεις  της Μεταβατικής ΄Εδρας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, Μονομελούς και Τριμελούς, που συνεδριάζει πέντε φορές το χρόνο.

Η  έλλειψη δικαστικών επιμελητών, επιβαρύνει  και με τα καθήκοντα των δικαστικών επιμελητών (διακίνηση αλληλογραφίας, δικογραφιών, επιδόσεις δικογράφων κλπ) όλους τους υπαλλήλους. Επιπλέον, το Ειρηνοδικείο Χίου, καλύπτει τις αυξημένες εξ αρμοδιότητος ανάγκες της Υπηρεσίας και τις αρμοδιότητες του Πταισματοδικείου με ελάχιστο προσωπικό». 

Τα αιτήματα

Την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας:

Για το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαροτου νομού μας, καμία εξέλιξη δεν υπήρξε με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει  επί πολλά χρόνια «καρα -γιαπί».Ζητούμε  την αποπεράτωσή του και την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το ποινικό τμήμα του Πρωτοδικείου Χίου .

Την πλήρη μηχανοργάνωση- μηχανογράφηση των υπηρεσιών.

Την τήρηση ωραρίου έδρας . 

Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των Δικαστικών Υπηρεσιών του Νομού μας.

Αποπεράτωση δικαστικού μεγάρου – Καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Άμεσο εξοπλισμό των υπηρεσιών με σύγχρονο σύστημα μηχανοργάνωσης .

Την επαναθεσμοθέτησητου επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.

Καλούμετον Υπουργό  Δικαιοσύνης να λάβει άμεσα αποφάσεις , για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας , όπως τα ιεραρχήσαμε,  που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη  λειτουργία των Υπηρεσιών μας και την ανακούφιση των συναδέλφων μας , από τον τεράστιο όγκο της δικαστηριακής ύλης .

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού, (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ κλπ)  να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας , υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας  και τις πιο πάνω απεργιακές κινητοποιήσεις μας .

Το εξουσιοδοτημένο από την Γενική Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο, επιφυλάσσεται  ανάλογα με τις εξελίξεις,να αποφασίσει για περαιτέρω δράσεις και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προκηρύξει η ΟΔΥΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ