15.11.2023 12:14

Το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων 2023

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ενημερώνει σχετικά με το πρόγραμμα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023:

07:00 ΤΕΛΕΣΗ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μ ά ρ κ ο υ

8:00 ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία «Πλαστήρα»(Boυνακίου), με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της στρατιωτικής μπάντας. 

 10:30 ΤΕΛΕΣΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. 

  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ εντός του Μητροπολιτικού Ναού, από τον Ταγματάρχη Υλικού Πολέμου Βασίλειος Τσιάντας.

11:15 ΤΕΛΕΣΗ ΤΡΙΣΑΓΙΟΥ & ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο των Πεσόντων με τη συμμετοχή τιμητικού αγήματος και της στρατιωτικής μπάντας. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

  • Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2023. 

 Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. & των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3424 Β΄.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ:

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών τα σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες, η 96 Α.Δ.Τ.Ε. τη συμμετοχή του Στρατού, της στρατιωτικής μπάντας και του στρατιωτικού αγήματος στις εκδηλώσεις, καθώς και τη διάθεση του τελετάρχη και του ομιλητή, ο Δήμος Χίου τη φωταγώγηση των Δημοτικών Καταστημάτων και το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό των χώρων εκδηλώσεων και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου την τάξη.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

  • Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών
  • 96 Α.Δ.Τ.Ε.
  • Δήμος Χίου 

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ:

Υπίλαρχος Πέτρος Διαμαντίδης (ΑΔΤΕ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ