2.6.2023 16:10

«Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας»

1η Πανελλήνια Μπασκετική Αιμοδοσία με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης Χίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να προσέλθουν στις 14 Ιουνίου 2023 στο  Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου από τις 09.00΄ έως τις 14.00΄ και να ενισχύσουν την 1η Πανελλήνια Μπασκετική Αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987.

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και ο Π.Ι.Σ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος στο παρόν και δημιουργούν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία στο μέλλον.

Η διάρκεια της αιμοδοσίας δεν ξεπερνά τα 10’ και οι προϋποθέσεις της είναι πολύ απλές: Οι ενήλικοι εθελοντές από 18 έως 65 ετών  πρέπει να προσέλθουν φαγωμένοι, να αποφύγουν τη λήψη της πρωινής δόσης εάν τυχόν λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Φυσικά, μπορούν να χορηγήσουν κατά δήλωση τη φιάλη τους σε οποιαδήποτε Τράπεζα Αίματος επιθυμούν.

Τέλος, για την ενδυνάμωση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος, καλούνται όσοι επιθυμούν να αποστείλουν οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) στο email ctheodo@basket.gr ή να προσθέτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ετικέτα @hellenicbf  και @chiosbasket (Instagram) και το hastag #basketballforgood.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους Χρυσή Θεοδώρου (6970673937)  και Δρ. Θάνο Μηλούση, Ιατρό Ειδικό Παθολόγο – Φυσιολόγο της Άσκησης (6977788121) και τοπικά  για την Χίο τους κκ Ντούλη Νικόλαο Οδοντίατρο και Πρόεδρο ΤΕ ΕΟΚ Χίου (6932344688) και τον Νομικό Γεώργιο Ιατρό Ορθοπεδικό (6977088229) καθώς και το Γιάννη Μαρή, Βιολόγο και Γ.Γ. της ΤΕ ΕΟΚ Χίου (6976880523)

Να επισημάνουμε επίσης ότι επειδή η ημερομηνία της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης συμπίπτει λόγω της Παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη με την Αιμοδοσία του Δήμου Χίου και του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου , θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!!!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ