23.3.2021 13:02

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για την 25η Μαρτίου

«Η 25η Μαρτίου είναι η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της Εθνικής εξέγερσης του 1821 απέναντι στον οθωμανικό ζυγό.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί για τους Έλληνες, , πηγή ιδεωδών και σταθερό σημείο αναφοράς του χρέους απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία μας. Aντλούμε από τα διδάγματα των προγόνων που με γενναιότητα και αυταπάρνηση επαναστάτησαν ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό

Η 200η επέτειος της επανάστασης του 1821 δεν είναι απλώς σταθμός ιστορικής μνήμης, αλλά και αφετηρία λαμπρότερης συνέχειας. Το παράδειγμα των ηρωικών αγωνιστών και τα ιδεώδη τους µας εμπνέουν. Με τις ηρωϊκές θυσίες τους μας εξασφάλισαν την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας . Οι αγώνες των προγόνων μας μας γεννούν την ευθύνη να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του έθνους μας και  στη σημερινή εποχή.

Η Χίος είχε τη δική της σημαντική συμβολή στον αγώνα πληρώνοντας με αίμα τον αγώνα για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία

Ας υψώσουμε όλοι σήμερα τη σημαία μας ως ένδειξη ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ !!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 

ΣΙΜΟΣ ΒΕΝΕΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ