27.1.2020 11:46

Το μενταγιόν της Τερψιχόρης επέστρεψε στο μουσείο!

Σε επικοινωνία με “πράκτορες” της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου (παιδιά ηλικίας Στ' Δημοτικού - Γ' Γυμνασίου) κινήθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα, από το κέντρο της πόλης προς το δασάκι της Αγίας Άννας (Καστρομηνά), με στόχο να βρουν το σπάνιο μενταγιόν της Τερψιχόρης!

Με χάρτη, πυξίδα και φακούς, τριάντα-δύο παιδιά, χωρισμένοι στις έξι ομάδες τους (ενωμοτίες), κινήθηκαν στο δασάκι, επικοινώνησαν με τους πράκτορες, έλυσαν γρίφους, έσπασαν κώδικες και πρόλαβαν να ανακαλύψουν τον πολύτιμο θησαυρό, στην επιστροφή, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Καταδότη, πριν πέσει στα χέρια αρχαιοκάπηλων!

Το προσκοπικό παιχνίδι έχει περιπέτεια, τεχνικές δεξιότητες, γνώσεις και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό με τη μυθοπλασία, αφού εξάπτει τη φαντασία όλων των παιδιών! Οι Βαθμοφόροι (ενήλικοι πρόσκοποι - ομαδάρχες) ευχαριστούν ιδιαίτερα τους περίοικους και την ενορία για τη φιλοξενία στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ