13.2.2023 11:11

Το "ευχαριστώ" του Γιάννη Παληού στους γιατρούς και το προσωπικό της Παθολογικής του Σκυλίτσειου

Προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό της Παθολογικής κλινικής και τους καρδιολόγους του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου:                                       

Μέσα στη δοκιμασία που πέρασε η οικογένειά μου με την υγεία του πατέρα μου τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι άνθρωποι προσέφεραν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και πάλεψαν στο πλευρό μας, με σθένος και αυταπάρνηση, για να βοηθήσουν τον δικό μας άνθρωπο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν απλά την επαγγελματική τους υποχρέωση βάσει της ιδιότητας και της ειδικότητάς τους, αλλά στην κυριολεξία υπερβαίνουν τους εαυτούς τους παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν σε πολλά επίπεδα και τις περιορισμένες δυνατότητες που έχουν λόγω έλλειψης ειδικών μηχανημάτων και αντικειμενικών προβλημάτων. 

Με αυτή την εμπειρία ένιωσα στο πετσί μου τι εννοούν οι εργαζόμενοι, όταν διαμαρτύρονται και λένε πως η υγεία είναι υπόθεση όλων μας.

Αναλογίζομαι τι σημαίνει να υπάρχει ένα νοσοκομείο στο νησί μας με σοβαρές ελλείψεις, που συνήθως φτάνουν στα όρια του κινδύνου, όπως στο ακτινολογικό, στα διάφορα ραντεβού που φθάνουν να πραγματοποιούνται πολλούς μήνες μετά, στις περιπτώσεις πολύ σοβαρών παθήσεων που ωθεί τους Χιώτες να ταξιδεύουν στην Αθήνα, και τόσα άλλα όμορφα που έχουν "χτίσει" τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις μας... Ας αναλογιστούμε όλοι μας τι πρόκειται να γίνει τώρα που η ιδιωτική πρωτοβουλία θα επεκταθεί μέσα και έξω από το Νοσοκομείο με το λεγόμενο "νέο ΕΣΥ".

Ευχαριστώ, με σεβασμό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που, παρά τις δυσκολίες, στάθηκε με το παραπάνω στο ύψος του. Προκειμένου να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή και χάρη στην ύψιστη επιστημονική τους επάρκεια, στην ανθρωπιά τους και στον υπερβάλλοντα ζήλο για την δουλειά τους συνδυάζουν και πετυχαίνουν τα αδύνατα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς! Τιμούν τον όρκο τους, κοσμούν την ιατρική στη Χίο και το νοσοκομείο μας!

 Γιάννης Ν. Παληός

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ