14.6.2021 6:30

Το e-Αιμοδότες ήρθε και στη Χίο

Οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, με την βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, δημιουργήσαμε το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα eΑιμοδότες (διαδικτυακή εφαρμογή: https://e-aimodotes.sch.gr/civilian/ και android εφαρμογή: https://bit.ly/e-aimodotes).

Το εν λόγω έργο έχει ήδη βραβευθεί :

• κατακτώντας την 1η θέση στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next του ιδρύματος Vodafone,

• διακρίθηκε με έπαινο καλής εκπαιδευτικής πρακτικής STE(A)M στο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί και Εκπαίδευση STE(A)M» (https://steamonedu.eu/el/steam2021conference/)

• διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools 2021 στον Παγκόσμιο Στόχο 3: Καλή Υγεία και Ευημερία. Στόχος του e-Αιμοδότες είναι να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών.

Η βασική καινοτομία του είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας. Επίσης, το e-Αιμοδότες διευκολύνει τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες). Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών και τις ανάγκες για αίμα στα νησιά μας να είναι ιδιαίτερα αυξημένες στεκόμαστε αρωγοί στα τμήματα αιμοδοσίας. Από τις 12/06/2021 στην νέα ανανεωμένη έκδοση 3.0 του e-Αιμοδότες περιλαμβάνεται και το Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο".

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ