23.1.2019 15:13

Το «Αβέρωφ» έριξε άγκυρα στο Ομήρειο

Λαμπρά αποκαλυπτήρια του ομοιώματος του ιστορικού θωρηκτού παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη και όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου και παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, εκπροσώπων του ναυτιλιακού κόσμου κι εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, τα αποκαλυπτήρια του ομοιώματος του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ», το οποίο κατασκευάστηκε με δαπάνη του Ομίλου Τσάκου.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ευχαριστώντας την οικογένεια Τσάκου για την προσφορά τους στην πατρίδα, στη ναυτιλία και στη ναυτική εκπαίδευση.

Στην ομιλία του ο νέος Υπουργός και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για κρισιμότητα των στιγμών που επιβάλλουν ενότητα, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι παρούσες, δυνατές και αξιόπιστες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς εστίασε στον συμβολισμό μίας τέτοιας κίνησης, αναφερόμενος παράλληλα τη συμβολή του «Αβέρωφ» στην απελευθέρωση των νησιών του Βόρειο και Ανατολικού Αιγαίου.

Την ιστορική προσφορά του θωρηκτού στους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, αποτύπωσε μέσα από μία ιδιαίτερα ξεχωριστή κι ενδιαφέρουσα ομιλία ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Ευθύμιος Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι το ίδρυμα θα δωρίσει αντίστοιχα ομοιώματα στη Λέσβο και στα Ψαρά.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ