22.11.2014 11:54

Τμήμα Ενέργειας ή Τμήμα Οικονομίας;

- ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Το νερό στο αυλάκι της λογικής φαίνεται να μπαίνει στο ζήτημα της δημιουργίας νέου τμήματος στο Πανεπιστήμιο. Μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε η ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού που φέρει τη συντριπτική ευθύνη για την αλλαγή στον προσανατολισμό των προτεραιοτήτων που η ίδια έθεσε, οι τοπικοί φορείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να κλείσει το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντα του νησιού.

Προς αυτή την κατεύθυνση το βράδυ του Σαββάτου προκλήθηκε σύσκεψη των τοπικών φορέων (βουλευτές- καθηγητές- δήμος- περιφέρεια) στην οποία οι ακαδημαϊκοί θα προτείνουν τον τύπο του νέου τμήματος που επιθυμούν να δημιουργηθεί στη Χίο, ως αντιστάθμισμα της απώλειας του Τμήματος Τουρισμού που πηγαίνει στη Ρόδο. Την πρόταση για δημιουργία νέου τμήματος προωθεί ο Κ. Τριαντάφυλλος που έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία με τους καθηγητές, αλλά και ο Νότης Μηταράκης που είχε παράλληλα σειρά επαφών. Όσον αφορά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, από χθες έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες να υπάρξει συνεννόηση με τους καθηγητές του Παν/μιου Αιγαίου. «Εσείς πρέπει να μας υποδείξετε τι μπορεί να γίνει και εμείς να το υποστηρίξουμε. Όχι όμως άλλα λάθη, παραλείψεις ή παλινωδίες στο σχεδιασμό που προτείνετε», μετέφερε στους πανεπιστημιακούς.

Από το Πανεπιστήμιο έχουν ήδη γίνει δυο προσχέδια. Το ένα αφορά στην δημιουργία Τμήματος Ενέργειας, την πρόταση επεξεργάζεται η καθηγήτρια κ. Λεκάκου με το επιτελείο καθηγητών της, τμήμα που «δένει» με εκείνο της Ναυτιλίας, η άλλη πρόταση είναι για ένα ακόμη Οικονομικό Τμήμα πρώτης γραμμής μιας και ο προσανατολισμός των τμημάτων είναι οικονομικός.

Αυτές τις προτάσεις συζήτησαν το βράδυ στο πανεπιστήμιο οι φορείς και να μοιραστούν αντίστοιχα οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο καθένας. Εξάλλου το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αντιληφθεί ότι στη Χίο οφείλονται ανταποδοτικά από την απώλεια του Τμήματος Τουρισμού και συμφωνεί με μια νέα πρόταση.

.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ