5.2.2014 11:41

Τις συνηθίσαμε… (ΦΩΤΟ)

ΜΕ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Χαρακτήρα συνήθειας, που είναι δύσκολο να αλλάξει, έχουν αποκτήσει οι λακκούβες σε κεντρικά σημεία δωρεάν στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Παρά τις προ έτους διαβεβαιώσεις ότι το οδόστρωμα στους χώρους στάθμευσης της Σούδας και του Εργατικού Κέντρου θα ομαλοποιηθεί, ακόμα και σήμερα η διαδικασία στάθμευσης για τους περισσότερους οδηγούς είναι μία πολύπλοκη υπόθεση, που κυμαίνεται μεταξύ της αποφυγής εμποδίων και της αποφυγής ζημιών στα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Αν και ο Δήμος είχε εξαγγείλει ότι τουλάχιστον η Σούδα θα ασφαλτοστρωθεί στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, η κατάσταση παραμένει το ίδιο τραγική, καθώς όλη η έκταση περιμετρικά του Κάστρου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με τους οδηγούς να δίνουν αγώνα προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιές στα αυτοκίνητά τους.

Στην Αρχαιολογία απέδωσε την καθυστέρηση ο Π. Στεφάνου, σημειώνοντας ότι η Σούδα θα αναπλαστεί και θα μετατραπεί σε σύγχρονο χώρο στάθμευσης, παράλληλα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάπλασης της οδού Γένοβας και της ανάδειξης του δυτικού πορτέλου.

«Θα πρέπει να δείξουμε λίγο υπομονή ακόμα γιατί στο Κάστρο δεν θα πρέπει να γίνονται αποσπασματικές διαδικασίες. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών που θα εγκριθούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα γίνει και η ανάπλαση και ασφαλτόστρωση της Σούδας», εξήγησε ο Π. Στεφάνου.

Τα πράγματα πάντως φαίνονται καλύτερα για τον χώρο στάθμευσης του Εργατικού Κέντρου Χίου καθώς η ιδιόκτητη δημοτική έκταση αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί μετά τον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι η παραγόμενη άσφαλτος θα είναι αρκετή για τα έργα οδοποιίας του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ