3.11.2014 16:19

Της... σπατάλης

- ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΧΑΛΑΣΕ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ!

Πάνω σε ενθύμια μιας εποχής που πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε πανάκριβα έπεσαν οι υπεύθυνοι του Νομικού Προσώπου του Δήμου προσπαθώντας να εντοπίσουν τον μηχανολογικό και άλλο εξοπλισμό που υπάρχει σε αποθήκες αθλητικών κέντρων του νησιού.

Το... θαύμα εντοπίστηκε ωστόσο στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, καθώς εντοπίστηκαν πεταμένες σε μια γωνιά δυο ηλεκτρικές σκούπες καθαρισμού πισίνας, αξίας περίπου 30.000 ευρώ η καθεμιά, σε κατάσταση που μόνο μέριμνα και φροντίδα δε θύμιζε. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου ο πρόεδρος του Οργανισμού Παντ. Καμπούρης, οι ελβετικές σκούπες κοστίζουν πανάκριβα. «Προφανώς η πρώτη χάλασε και αντί να σταλεί για επισκευή αγοράστηκε και δεύτερη...», ανέφερε στον «π».

Η λογική του «μη φτιάχνεις, αγόραζε» είναι βέβαιο σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Νομικού Προσώπου ότι θα εντοπιστεί και σε άλλες περιπτώσεις, γι’ αυτό και ήδη μελετάται σχέδιο κεντρικής αποθήκης που θα φιλοξενεί, όλο το μηχανολογικό και άλλο εξοπλισμό των αθλητικών χώρων με βιβλίο εισόδου και εξόδου για κάθε ένα από αυτά και «χρέωση» στον υπάλληλο που θα το ζητά για μια εργασία και θα οφείλει να το επιστρέφει.

«Δεν υπάρχει οργάνωση. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται κάτω από καθεστώς διαφάνειας, σεβασμού και φροντίδας για κάθε δημόσιο μέσο που χρησιμοποιούμε. Πρέπει να πάμε στη λογική μιας κεντρικής αποθήκης για να ξέρουμε τι έχουμε, που βρίσκεται και ποιος το διαχειρίζεται», αναφέρει στον «π» ο κ. Καμπούρης.

Όσον αφορά στην υπόθεση με τις ηλεκτρικές σκούπες, το Νομικό Πρόσωπο έχει ήδη αποφασίσει να επισκευαστούν και να τεθούν εκ νέου στη διάθεση του Ιωνικού καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να παραμείνουν σε αχρηστία.  

 

Αναζητά γραφεία

Σε ενοικίαση χώρου για την στέγαση των γραφείων της Διοίκησης προχωρά το Νομικό Πρόσωπο. Η σημερινή λειτουργία των γραφείων εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου, που πάσχει επίσης από χώρους αποθήκευσης, οδηγεί τη διοίκηση στην ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων, το κόστος ενοικίασης των οποίων προγραμματίζει να καλυφθεί από την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών και κυρίως καυσίμων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ