14.10.2016 17:15

«Τηρείστε τις δεσμεύσεις σας για το αεροδρόμιο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Την επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου προς βορρά καθώς και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του, σημειώνει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης.

Ο κ. Κάρμαντζης υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα τη διαβεβαίωση που είχε δώσει στις 16/2/2016 κατά τα εγκαίνια της ΒΙ.ΑΛ. ώστε αφενός να μην χαθούν τα δεκάδες εκ. ευρώ που είχαν δοθεί για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων αλλά και για την επέκταση του διαδρόμου.

«Η έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών του Κεντρικού Αερολιμένα Χίου πέρα από απόλυτα απαραίτητη για να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται πλέον για τουριστικούς λόγους, και να ανατρέψει τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει το νησί εξαιτίας του μηδενισμού των πτήσεων Charter εξωτερικού, θα εξυπηρετήσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Υπουργείο μας έχει διαβεβαιώσει σε πρώτη φάση, ότι υπάρχουν διαθέσιμα 15.000.000 € από την αρχή του έτους, τα οποία αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες , θα επιστραφούν, όπως μας έχουν ενημερώσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες του.

Κύριε Πρόεδρε,

υποβάλω θερμή παράκληση αφενός όπως με προσωπική σας παρέμβαση επιταχυνθούν οι διαδικασίες και αφετέρου όπως μας δώσετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε απευθείας επαφές με τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Π. Καμμένο, Α. Φλαμπουράρη, Χρ. Σπίρτζη, ώστε να δοθεί το προσδοκώμενο τέλος και να δρομολογηθούν επωφελείς εξελίξεις για τα νησιά, την κοινωνία και την πατρίδα. Ειδικότερα τα νησιά δοκιμάζονται ήδη σκληρά, για πολλούς λόγους με δυσμενέστερα, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και τoν προσωρινό εκμηδενισμό των πτήσεων charter», αναφέρει στην επιστολή του κ. Κάρμαντζης. .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ