8.3.2013 11:41

Τίνος είναι βρε γυναίκα … τα παιδιά;

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Υ.Π.Α. ΑΛΛΗΛΟΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία. Οι απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου έχουν συντελεστεί εδώ κι ένα χρόνο αλλά καμιά διαδικασία δεν κινείται για την απομάκρυνση των πρώην ιδιοκτητών από τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα. Ένα χρόνο τώρα κάποιοι έχουν δει τις τραπεζικές τους καταθέσεις να πολλαπλασιάζονται, αφού σε αυτές προστέθηκαν τα χρήματα των απαλλοτριώσεων και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα ακίνητα τους, είτε αυτά είναι αγροτεμάχια, είτε οικίες, είτε ακόμη κι καταστήματα.

Ένα χρόνο τώρα η Υ.Π.Α. περιμένει την Κτηματική Υπηρεσία και η Κτηματική Υπηρεσία την Υ.Π.Α. για να κοινοποιήσει στους ιδιοκτήτες το έγγραφο για την απομάκρυνση τους, η κάθε μια ερμηνεύοντας τον νόμο με το δικό της σκεπτικό.

Το έγγραφο της Υ.Π.Α.

Τα παραπάνω ήρθαν στο φως μετά το χθεσινό δημοσίευμα του «π»,  σύμφωνα με το οποίο η Υ.Π.Α. ζητούσε «εκ νέου» από την Κτηματική Υπηρεσία να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για την παράδοση και παραλαβή των απαλλοτριωθέντων ακινήτων στη βόρεια ζώνη επέκτασης του αεροδρομίου.

Κατά το έγγραφο αρμόδια υπηρεσία είναι η Κτηματική και εκείνη έχει την ευθύνη για την όποια καθυστέρηση.

Η απάντηση της Κτηματικής

Διαφορετική είναι η άποψη του Μ. Κισσάνη, προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας. Όπως τονίζει, σύμφωνα με το νόμο, η Υ.Π.Α. ως φορέας στον οποίο έχουν περιέλθει τα ακίνητα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία με την επίδοση του σχετικού εγγράφου στους ιδιοκτήτες, προκειμένου εντός δέκα ημερών να τα εγκαταλείψουν.

Σε περίπτωση που δεν τα εγκαταλείψουν, τότε ξεκινά δικαστικά άλλη διαδικασία μέχρι την τελική απόφαση.

«Για το θέμα αυτό στείλαμε σχετικό έγγραφο στην Υ.ΠΑ. πριν από 1,5 με 2 μήνες, όπου αναφέραμε το σχετικό νόμο. Εκείνη σε απάντηση της, ερμηνεύοντας το νόμο κατά το δοκούν, ζητούσε από τη δική μας Υπηρεσία να προχωρήσει τη διαδικασία», δηλώνει ο κ. Κισσάνης στον «π» και καταλήγει:

«προχθές έγινε έγγραφο από την  Κτηματική Υπηρεσία στην αρμόδια Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να μας γνωστοποιήσει ποια από τις δυο Υπηρεσίες είναι αρμόδια. Το έγγραφο το κινητοποίησα στην Υ.Π.Α., στο Δήμο Χίου και στην Περιφέρεια».

Τα παραπάνω, όπως και οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τις απαιτήσεις της Υ.Π.Α. για τη μετατόπιση του παραλιακού δρόμου προς τη θάλασσα προκειμένου να αρχίζουν οι εργασίες και η επέκταση του αεροδρομίου, αποδεικνύουν πως το σήριαλ της επέκτασης θα συνεχιστεί για πολλές σεζόν ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ