25.1.2023 14:22

Την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Γιάννη Στεβή

Επτά άτομα θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου, αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου και Τύπου του διευθυντή της ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2019, όταν μετά από δημοσίευμα για την Κιβωτό του Κόσμου και ειδικότερα την ανακοίνωσή της, που διαβάστηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων και μεταναστών) στην περιοχή του Αίπους, ξέσπασε ένας πόλεμος λάσπης και συκοφαντικών σχολίων σε βάρος του διευθυντή του astraparis.gr.

Ο Γιάννης Στεβής χαρακτηρίζει την πρωτοφανή αυτή επίθεση, «ως επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, συνολικά, ως στοχοποίηση των δημοσιογράφων, που υπονομεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους λειτουργούς του Τύπου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ