14.9.2016 12:46

Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για τα επιδόματα τυφλότητας πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για τα επιδόματα τυφλότητας πρότεινε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας για τα επιδόματα τυφλότητας.

Ο Εισαγγελέας εξαίρεσε μόνο 4 άτομα τα οποία δεν προσήλθαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή εξέτασης ενώ για τους υπόλοιπους έκανε λόγο για απάτη κατά του δημοσίου. 

Στο εδώλιο των κατηγορούμενων βρίσκονται 108 άτομα καθώς και η οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Λεμονιά Βαρκάρη. Από την αρχική λίστα των κατηγορούμενων έχουν αφαιρεθεί 12 άτομα τα οποία έχουν αποβιώσει.

Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι σημειώνουν ότι η πλειονότητα των κατηγορούμενων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης τα οποία πιστοποιούνται και από ιδιώτες ιατρούς.

Παράλληλα αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τι σήμαιναν τα έγγραφα που υπέγραφε το Νοσοκομείο ή το ΚΕΠΑ.

Σημαντικά ήταν όσα ειπώθηκαν για τις εξετάσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), αφού σύμφωνα με τους δικηγόρους η εξέταση δεν διαρκούσε παρά πάνω από 5 λεπτά.

Τέλος υπογραμμίστηκε ότι η απόφαση της κ. Βαρκάρη δεν ελέγχονταν από δευτεροβάθμια επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητά της, κάτι που εκλήφθηκε ως σαφέστατη παράληψη του κράτους που δεν προάσπισε τα συμφέροντα του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ