8.3.2017 13:42

Την Ευρωπαία Επίτροπο Corina Crețu φέρνουν στο Βόρειο Αιγαίο οι 5 Δήμαρχοι [Ηχητικό]

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κατανόησης από πλευράς Ευρώπης, των ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νησιά που δέχονται τον κύριο όγκο των μεταναστευτικών ροών, χαρακτήρισε τη συνάντηση των 5 Δημάρχων με τους Δ. Αβραμόπουλο και Ζαν Γκλοντ Γιουνκέρ ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς.

Αναλύοντας τον στόχο της επίσκεψης των 5 στις Βρυξελλες ο κ. Βουρνούς δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι συνθήκες που επικρατούν σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο έγιναν γνωστές στα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε., φέροντας την Ευρώπη προ των ευθυνών της σε ότι αφορά στην ανάγκη στήριξης των συγκεκριμένων νησιών.

Σε αυτό τα πλαίσιο σημαντική θεωρείται  η εκτός προγράμματος συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Γκλοντ Γιουνκέρ αλλά και η επέκταση του προγράμματος βίζας σε Τούρκους πολίτες για ακόμα ένα χρόνο.

Στο Βόρειο Αιγαίο η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής

Στα θετικά των επαφών που πραγματοποίησαν οι 5 Δήμαρχοι είναι και η επικείμενη επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου υπεύθυνης για ζητήματα Περιφερειακής Πολιτικής Corina Crețu, η οποία θα περιοδεύσει στο άμεσο μέλλον στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί και να εξαγγείλει μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Οι δράσεις των 5 Δημάρχων ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Πέμπτης με κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στην Αθήνα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ