Κοινωνία

19/10/15 18:24

τελ. ενημ.: 20/10/15 12:16

Την Ένωση κοντά τους θέλουν οι παραγωγοί [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο προβληματισμός όσο και η απόσταση του απλού παραγωγού, μαστιχοκαλλιεργητή από τα γραφεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αναδείχθηκαν στη δεύτερη συνάντηση- ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποίησε ο «π» στο Πυργί το απόγευμα της Κυριακής.

Οι μαστιχοπαραγωγοί επιθυμούν τα κατά τόπους γραφεία των συνεταιρισμών να λειτουργούν και να μην είναι διακοσμητικά. Να αποτελέσουν γραφεία δορυφόρους της ΕΜΧ ώστε να μπορούν να υποβάλουν στα χωριά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για δηλώσεις αιτήσεις κ.λπ. στον ΕΛΓΑ και σε άλλους φορείς.

Ένα ακόμη ζητούμενο για τους παραγωγούς είναι η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής με τη χρήση της τεχνολογίας. Η ανάπτυξη της έρευνας και η εξεύρεση νέων ευκολότερων τρόπων για τη συλλογή και τον καθαρισμό της μαστίχας. Τα μηχανήματα διαλογής που εγκαταστάθηκαν και θα λειτουργούν από φέτος στο εργοστάσιο οι παραγωγοί θεωρούν ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως απαιτείται ακόμη πολύ δρόμος να γίνει.

Η εξωστρέφεια της Ένωσης  Μαστιχοπαραγωγών και η αναζήτησης νέων αγορών και στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες δυτικές χώρες πέρα από την υπαρκτή αγορά της Μέσης Ανατολής ώστε το προϊόν να πωλείται, να μην «μένει» στις αποθήκες της Ένωσης, ήταν από τα επόμενα θέματα που συζητήθηκαν. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση