8.2.2016 17:14

Την άνοιξη «πιλοτικά» το Μουσείο Μαστίχας

ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Σχεδόν έτοιμο είναι το Μουσείο Μαστίχας στη θέση Ράχη/ Τεπέκι του Εμπορειού. Τα κτίρια έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και των μουσειακών κατασκευών και συμπληρωμάτων, όπως είναι οι εκτυπώσεις, οι μακέτες, η συντήρηση και η εγκατάσταση των εκθεμάτων.Τοπικός Διαχειριστής του Μουσείου έχει ορισθεί ο Τραπεζικός Δημήτρης Γαβαλάς.

Πρόσθετες πιστώσεις

Όπως επισημαίνει στον «π» η Άννα Καλλινικίδου από την Υπηρεσία Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, από τον προϋπολογισμό των 9.234.800 ευρώ έχει απορροφηθεί ήδη το 93,65%των πιστοποιημένων δαπανών και το ΠΙΟΠ με την υποστήριξη της Τράπεζας εξοπλίζει το Μουσείο με πρόσθετες πιστώσεις εκτός του πλαισίου της συγχρηματοδότησης, με στόχο να παρέχει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που χαρακτηρίζουν το Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία για την επίπλωση και το λοιπό εξοπλισμό  διατέθηκαν επιπλέον 168.000 ευρώ και για την τεκμηρίωση, συντήρηση, μεταφορά, εγκατάσταση και αποθήκευση εκθεμάτων και αντικειμένων της μόνιμης συλλογής 210.000 ευρώ.

«Σε άμεση προτεραιότητα είναι εργασίες  σήμανσης της διαδρομής προς το μουσείο, η σύνδεση του με τα κεντρικά του ΠΙΟΠ και η υποστήριξη του χώρου για τη διοργάνωση και φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων. Με τις εργασίες αυτές, ο χαρακτήρας των οποίων είναι σαφώς ανθρωποκεντρικός, το κτήριο αποκτά τις μουσειακές εκείνες ιδιότητες που το καθιστούν καθημερινό χώρο», επισημαίνει με έμφαση.

Πιλοτική λειτουργία

 Με την ολοκλήρωση αυτών των επεμβάσεων, θα τελειώσει μέσα στους επόμενους μήνες η  Α’ φάση του προγράμματος. Στη συνέχεια, για κάποιο διάστημα   θα λειτουργήσει πιλοτικά  για  να  επιλυθούν εγκαίρως  όποια τυχόν προβλήματα εντοπιστούν. Θα ακολουθήσει η παράδοση των εγκαταστάσεων  σε κανονική χρήση με άψογη λειτουργικότητα σε όλα τα επίπεδα, όπως και τα άλλα θεματικά Μουσεία που κατασκεύασε και λειτουργεί το Ίδρυμα.

« Γι’ αυτό  δεν έχει οριστεί ακόμη ο χρόνος  των εγκαινίων του, για τον οποίο θα ενημερώσουμε  σύντομα και έγκαιρα όλους τους φορείς και το κοινό», σημειώνει η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ