9.5.2024 15:28

Τιμήθηκε η μνήμη της λήξης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου (Video)

Με πλήρη την παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών Χίου τιμήθηκε η Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η Μνήμη της Εθνικής Αντίστασης 9 Μαΐου, με Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και εκφώνηση επίκαιρης και ουσιαστικής ομιλίας απ΄τον καθηγητή Δημήτριο Σαλιάρη Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου Χίου... και στη συνέχεια με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων πόλεως Χίου.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Δημήτρης Σαλιάρης κι όπως είναι γνωστό παγκοσμίως, η θαρραλέα αντίσταση των Ελλήνων ήταν καθοριστική για τη νίκη των συμμάχων κατά του Φασιστικού Άξονα της Γερμανίας και των συμμάχων της και υπέρ της ελευθερίας των λαών. Τόνισε δε ότι με την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων που ξεκίνησε αμέσως με τη Γερμανική Κατοχή και δεν διακόπηκε καθόλου μέχρι την απελευθέρωση, οι Έλληνες ήταν ο μόνος λαός που δεν έλαβε μέρος στην εκστρατεία του άξονα κατά της Ρωσίας, γιατί εδώ δεν μπόρεσαν να στρατολογήσουν κανέναν. Πρόσθεσε ότι ο τότε Μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ Στρουμπής και η στάση του... βοήθησε και μαζί με τη Χιακή Εκκλησία... ήταν συμπαραστάτες της Χιακής Εθνικής Αντίστασης.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Σαν επίλογο είπε ότι όλα αυτά πρέπει να δίνουν το μήνυμα στους νέους μας πάντα, να αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία ακόμα κι αν ο αγώνας είναι άνισος στα όπλα όπως τότε... γιατί είναι πάντα άνισος και στα όπλα του φωτός και νικούν... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ