15.11.2013 10:36

Τίμησαν την επέτειο Απελευθέρωσης της Χίου ρίχνοντας ΜΑΥΡΟ στις οθόνες

Κάλεσμα στη χιακή κοινωνία να καταδικάσει την προσπάθεια φίμωσης της φωνής της ΕΡΤ απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Σε ατμόσφαιρα μαζική κατακραυγής  εντός  και εκτός Ελλάδας μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο η κυβέρνηση απτόητη συνεχίζει την επιχείρηση του ΜΑΥΡΟΥ σε όλη τη χώρα.  Τελευταίο θύμα η Χίος, όπου την Κυριακή τεχνικοί της… Δήθεν Τηλεόρασης  έριξαν το σήμα της απεργιακής ΕΡΤ.  Επέλεξαν την παραμονή της επετείου της Απελευθέρωσης του Νησιού για να στείλουν ένα ακόμα μήνυμα, πως κάθε ελεύθερη Φωνή θα καλύπτεται με Μαύρο.
Δε σεβάστηκαν ούτε το γεγονός ότι εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη κρίσιμη Κοινοβουλευτική Διαδικασία με επίκεντρο την ΕΡΤ. Θέλουν να σβήσουν την ΕΡΤ και να επιβάλουν την παράνομη και ελεγχόμενη ΔΤ με κάθε τρόπο και χωρίς πλέον τηρούν ούτε τα προσχήματα. 
Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ανέβηκε μέχρι την περιοχή όπου βρίσκονται οι κεραίες, στο Μεροβίγλι των Θυμιανών, για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του στους τεχνικούς της ΔΤ αλλά από ότι φαίνεται προτίμησαν να λειτουργήσουν Κυριακή, για να αποφύγουν παρόμοιες επισκέψεις.
Είναι ξεκάθαρο, πως λειτουργούν υπό το καθεστώς πανικού. Προφανώς τους τρόμαξε ο αριθμός των 1.200.000, που παρακολούθησαν το Ελεύθερο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ έξω από Ραδιομέγαρο με φόντο τους άντρες των ΜΑΤ και τις χειροπέδες στην πύλη του κτιρίου.
Τους δηλώνουμε πως δε θα μας σταματήσουν όσο ΜΑΥΡΟ και να ρίξουν στις οθόνες μας, όσο μαύρο και να ρίξουν στις ζωές μας. Συνεχίζουμε να κρατάμε ζωντανή την ΕΡΤ μέσα από την ιστοσελίδα www.ertopen.com και την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στο http://www.era-aegean.gr/ το μοναδικό περιφερειακό μέσο του Βορείου Αιγαίου. Στην πόλη της Μυτιλήνης εκπέμπομαι στους 103,00 στα FM, ενώ από το κανάλι 34 μεταδίδεται το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ 3.
Καλούμε τη Χιακή κοινωνία να καταδικάσει την πολλοστή πράξη φίμωσης της Φωνής της ΕΡΤ και να προασπίσει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης σε αξιόπιστη λειτουργία, ανοιχτό στον παλμό της κοινωνίας με πίστη στο διάλογο, τη δημοκρατία, το ήθος και την ποιότητα.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ