14.8.2016 19:21

Τιμή στον Χιώτη Λέανδρο Ρακιντζή [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Αναμνήσεις 50 και πλέον ετών ξύπνησαν στη συνάντηση των αποφοίτων του 1956 του 8τάξιου 1ου Γυμνασίου Χίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο "Χανδρής".

Πρόσωπο της ημέρας ο πρώην Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ο οποίος τιμήθηκε από τους συμμαθητές του για την προσφορά του στην πατρίδα και τη διαπρεπή του πορεία στο Δικαστικό Σώμα. Σεμνός και ταπεινός ο Λέανδρος Ρακιντζής παρέμεινε στη θέση του έπειτα από 5 κυβερνήσεις, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο για δημόσιο λειτουργό. Αναφερόμενος στο μυστικό της επιτυχίας του σημείωσε ότι: "Δεν ζητάς και δεν σου ζητάνε".

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι αισθάνεται Χιώτης παρότι και οι δύο του γονείς κατάγονται από τη Σάμο ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο στη συμμετοχή του στον Ν.Ο. Χίου ως αθλητής αλλά και στη συμβολή του στον χαρακτηρισμό ως διατηρητέου του κτιρίου του Ομίλου στη Μπέλα Βίστα.

Λίγο νωρίτερα οι συμμαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Χίου και το πρωί της Κυριακής ολοκλήρωσαν το διήμερο της συνάντησής του στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτότων με επιμνημόσυνη δέηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ