25.3.2021 19:26

Τιμή στα 200 χρόνια από τους Μικρασιάτες του Καστέλου

Με ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο και με συμβολισμό εόρτασαν την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 το Λιμενικό Σώμα του νησιού μας και η Ἐνωσις Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας.

Το Λιμενικό Σώμα με τα σκάφη του απέδωσε τιμές στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου που ήταν σημαιοστολισμένο με σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης, εκπέμποντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του, να διασφαλίζει τα θαλάσσια μας σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Όταν έπλεαν του Αιγαίου Πελάγους αντίκρυ της Αγίας Παρασκευής συμβόλιζαν το αιώνιο μεσότοιχο που πάντα θα συνδέει τη Χίο με τη Μ. Ασία.

Συμμετείχαν και τα πλοία ΕΓ/ΟΓ ΝISSOS MYCONOS k ΕΓ/ΟΓ PSARA GLORY με τα εορταστικά σφυρίγματα και το χαρμόσυνο κτύπημα των καμπανών, αποτέλεσαν το ωραιότερο επισφράγισμα της εορταστικής εκδήλωσης.

"Ευχόμεθα ολόψυχα, όπως ο Πανάγαθος Κύριος, δια πρεσβειών της Αγίας Παρασκευής, χαρίζει πλούσια την ευλογία Του σε όλο το Λιμενικό Σώμα, ώστε επάξια πάντοτε να επιτελεί το σπουδαίο έργο του, στον κ.Λιμενάρχη ευχόμεθα να τον αναδείξει στα ανώτατα κλιμάκια της Ιεραρχίας Του", αναφέρει η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ