19.2.2014 16:12

Τι συμβαίνει πραγματικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης;

ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ... 10!

Δύσκολα θα απεμπλακεί ο οποιοσδήποτε ιδιώτης από το απίστευτο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις προσαυξήσεις σε λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Χίου,  που ακόμη και σήμερα δεν μοιράζονται σε σπίτια, με αποτέλεσμα στον κάθε ιδιώτη να φτάνει μαζικά ένα ραβασάκι (Ατομική Ειδοποίηση Οφειλής) με ασύλληπτες χρεώσεις και προσαυξήσεις.

Το μπέρδεμα εμφανίζεται κυρίως στα Μαστιχοχώρια, εκεί όπου την προηγούμενη δεκαετία οι ιδιώτες δεν πλήρωναν το νερό μιας και ο Δήμος Μαστιχοχωρίων δεν έστελνε λογαριασμούς. Όταν γι’ αυτό φρόντισε να μεριμνήσει η ΔΕΥΑ Χίου, αντί να το τοπίο των οφειλών να ξεκαθαρίσει και τα πράγματα να δρομολογηθούν με βάση τις πραγματικές χρεώσεις, ξεκίνησε η μαζική αποστολή Βεβαίωσης Οφειλών που περιλαμβάνει τρελά... ποσά.

Τον ένα χρόνο 200 ευρώ, τον άλλο 10!

Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης παρουσιάζεται σε λογαριασμό των νοτιοχώρων (εκεί όπου ακόμη και σήμερα οι λογαριασμοί δεν φτάνουν στα σπίτια).  Όπως προκύπτει και φυσικά εξαιτίας της μη χρέωσης νερού που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ο οφειλέτης καλείται να πληρώσει 800 ευρώ, από τα οποία τα μισά είναι προσαυξήσεις, την ίδια ώρα που η κατανάλωση νερού που παρουσιάζεται είναι τουλάχιστον αστεία και προφανώς προκύπτει λάθος. Ειδικότερα, ο οφειλέτης εμφανίζεται να χρωστά:

·         Το 2004, 102 ευρώ και προσαύξηση 73,58 ευρώ

·         Το 2005, 200,73 ευρώ και προσαύξηση 130,47 ευρώ

·         Το 2006, 161,79 ευρώ και προσαύξηση 84,13 ευρώ

·         Το 2007, 25,14 ευρώ και προσαύξηση 10,56 ευρώ

·         Το 2008, 10 ευρώ και προσαύξηση 2,70 ευρώ.

Τώρα πως από τα 200 ευρώ τον ένα χρόνο το νερό έφτασε να χρεώνεται ολόκληρο τον επόμενο 25 ευρώ... αυτό δεν εξηγείται με λογική εκτός κι αν υπάρχει ειδικός τρόπος. Ομοίως και το 2008 η κατανάλωση φτάνει τα 10 ευρώ!

Διαμαρτυρία και μια από τα ίδια

Ο οφειλέτης πήγε στην υπηρεσία και εξήγησε ότι κάτι δεν συμβαίνει σωστά. Πρώτο από όλα όμως, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έλαβε λογαριασμό νερού, όπως συνέβη στο σύνολο των κατοίκων των νοτιοχώρων, επομένως είναι αδύνατον να αποδεχθεί τις προσαυξήσεις μέσω μιας Ατομικής Ειδοποίησης και εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις καταναλώσεις που έχουν αναγραφεί. «200 ευρώ νερό και τον άλλο χρόνο 10! Σε ένα κλειστό σπίτι που το ανοίγω 2 Σάββατα το μήνα τι νερό να καταναλώσω; Να ποτίσω της αυλές όλων των γειτόνων μου, πάλι δεν θα καταναλώσω αυτά που μου βεβαιώνουν. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ ενημέρωσα σχετικά, ακόμη και σήμερα λογαριασμό δεν έχω πάρει.... Ποια λογική επιβάλει προσαύξηση 301 ευρώ από τη στιγμή που εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ από τη ΔΕΥΑ Χίου; Αυτό επιθυμώ να εξηγήσουν και εγώ, ακόμη και εάν είναι λάθος, που είναι...  την κατανάλωση βεβαίως θα την πληρώσω. Και δεν στέλνουν λογαριασμό και βεβαιώνουν πρόστιμα... Απίστευτα πράγματα...», επισημαίνει ο ίδιος στον «π». 

Το θέμα οφείλει να το εξετάσει με την δέουσα σοβαρότητα η ΔΕΥΑ Χίου πρωτίστως γιατί είναι παράλογος ο τρόπος με τον οποίο ζητά να πληρωθεί για καταναλώσεις που μοιάζουν απλά... φανταστικές! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ