7.7.2014 10:20

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα»

ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ – ΣΥΚΙΑΔΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δεν πέρασε ένας χρόνος από τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας στον «π» ότι τα προβλήματα στον οδικό άξονα Μερσινιδίου – Συκιάδας θα αντιμετωπιστούν εν πρώτοις με εμβαλωματικά έργα και σε δεύτερη φάση, με έργα που θα δώσουν μόνιμη λύση.

Μάλιστα τότε η Περιφέρεια τοποθετούσε την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έκτοτε έχει παρέλθει ένας χρόνος με αποτέλεσμα λίγο μετά το Μερσινίδι, ο δρόμος και πάλι να παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το οδόστρωμα στο ρεύμα ανόδου προς τη βόρεια Χίο αρχίζει να χωρίζεται ξανά στα δύο, δημιουργώντας ένα κενό. Αυτό αναγκάζει τους οδηγούς Ι.Χ. και δικύκλων να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να αποφύγουν τις απότομες υπερυψώσεις του εδάφους.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Η ίδια και χειρότερη κατάσταση παρουσιάζεται και στο τμήμα του δρόμου λίγο πριν το Παντουκειός. Κι εκεί η κατάσταση του οδοστρώματος δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Ο έκπτωτος ανάδοχος της γέφυρας του Παντουκειούς, ταυτόχρονα ανάδοχος και για το τμήμα του δρόμου Μερσινίδι- Συκιάδα, άφησε πίσω του «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Η Περιφέρεια όχι μόνο δεν διαφύλαξε τα συμφέροντά της σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ αλλά φάνηκε ιδιαίτερα αδύναμη να επιβάλλει την ασφαλή διέλευση οχημάτων, δικύκλων και ποδηλάτων.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μετά από σειρά αστοχιών στη μελέτη διάνοιξης του δρόμου από το Μερσινίδι μέχρι τη Συκιάδα, έπαψε να ασχολείται με το έργο, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 2,5 χρόνια.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Περιφέρεια ανακοινώνοντας έργα οδοποιίας σε όλη τη Χίο «ξέχασε» να εντάξει το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου στα έργα που εξήγγειλε.

Πότε και ποιος όμως θα δώσει επιτέλους μια μόνιμη λύση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ