27.8.2013 12:51

Τη βγάζουν στο «τζάμπα» και στη Χίο

ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2014

Δώρο- άδωρο τουλάχιστον για τα έσοδα σε τοπικό επίπεδο αποτελεί η άφιξη ιδιωτικών αεροσκαφών στη Χίο αφού και τα ελάχιστα αεροπλάνα που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο δεν προσφέρουν το παραμικρό στην τοπική οικονομία.

Η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για μη είσπραξη τελών προσγείωσης και στάθμευσης μέχρι τον Μάρτιο του 2014, για τις ιδιωτικές πτήσεις από το εξωτερικό ως μέτρο αύξησης του τουρισμού στερούν από τον τοπικό αερολιμένα και τα τελευταία έσοδα που θα μπορούσε να αξιοποιήσει για ανακαίνιση εγκαταστάσεων ή την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των δύο ιδιωτικών αεροσκαφών που προσγειώθηκαν και παραμένουν σταθμευμένα στο αεροδρόμιο του νησιού από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεν πρώτο αεροσκάφος τύπου Falcon μετέφερε 10 VIP επιβάτες από το Αζερμπαϊτζάν που είχαν προγραμματίσει εκδρομικό πακέτο 11 ημέρων με αναχώρηση από τη Χίο ενώ το δεύτερο Lear Jet μετέφερε επίσης 4 επισκέπτες που αποφάσισαν να επισκεφθούν το νησί.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο αεροσκαφών είναι η μη πληρωμή τελών καθώς στο προσεχές διάστημα θα αναχωρήσουν από τη Χίο πληρώνοντας ως αντιστάθμισα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου 0 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ