22.6.2012 12:57

Θύμα της υγρασίας το 10ο νηπιαγωγείο

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ TOY ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΤΟΥΣ

Στα κεφάλια των μικρών μαθητών, των νηπιαγωγών τους και των περαστικών θα αρχίσουν  να πέφτουν «η έλλειψη χρημάτων, του δήμου» και οι πέτρες από την επένδυση των τοίχων του 10ου Ολοήμερου και Κλασσικού  νηπιαγωγείου, που στεγάζεται στην οδό Σάμου αρ. 13, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Μπουρνιά, κοντά στις φυλακές.
Τα 31 παιδιά, οι τέσσερις νηπιαγωγοί και οι γονείς κάνουν το σταυρό τους από μέσα και οι γείτονες από έξω, γιατί οι αποκολλήσεις  που οφείλονται στην υγρασία, έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνες τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές πλευρές των τοίχων στην πρόσοψη, τη δυτική πλευρά και την αυλή του νηπιαγωγείου. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πρόσοψη και στην αυλή, όπου μάλιστα έχει αρχίσει να δημιουργείται και το πρώτο μικρό ρήγμα
Η διευθύντρια Β. Κοντού αναγκάστηκε, όπως τονίζει, να καταφύγει στη δημοσιοποίηση του προβλήματος, αφού η δημοτική αρχή δεν φροντίσει για την επισκευή των φθορών, παρά το ότι έχει ενημερωθεί εγγράφως  (και προφορικά επανειλημμένως) από τις 28 Φεβρουαρίου 2012. Ενημερωμένη με αναλυτική έκθεση  είναι και η υπεύθυνη των σχολικών κτιρίων Β. Δαλαβάγκα.
«Πότε θα επέμβουν, αργούν πάρα πολύ, δεν μπορεί  κανείς και περισσότερο εμείς οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί να θέτουμε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών», τονίζει με δραματικό τόνο, αλλά χωρίς ελάχιστη  δόση υπερβολής.
Χειροπόδαρα
Η δημοτική επιτροπή Παιδείας βέβαια είναι δεμένη χειροπόδαρα, όπως απαντάει ο Ν. Νύκτας, «αφού δεν έχει χρήματα και εργάτες να κάνει τη δουλειά της». Κατανοώντας όμως τη σοβαρότητα της κατάστασης  έχει θέσει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα και «μετά τη λήξη της σχολικής σεζόν θα είναι σε θέση να προωθήσει τις  διαδικασίες, με στόχο να είναι έτοιμο την επόμενη σεζόν». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ