7.10.2016 19:15

Θοδωρής: ο μέσος (ανθρώπινος και λογικός) Χιώτης

Αυθεντικός βιοπαλαιστής σε έναν απ’ τους χώρους του μόχθου στη Χίο. Ο Θοδωρής Τσουκαλάς έστησε την ταβερνούλα του εδώ και λίγα χρόνια στην Ιχθυόσκαλα, δημιούργησε με κόπο την πελατεία του κι είναι, επιχειρηματικά, ένα από τα θύματα του προσφυγικού. Η ανεξέλεγκτη διαμονή εκατοντάδων προσφύγων στη Σούδα στένεψε τον επαγγελματικό προγραμματισμό του. Πρόσφατα, σε κάποιο από τα επεισόδια, το αυτοκίνητο του πατέρα του πλήρωσε το μένος των συμπλοκών μεταξύ αλλοεθνών μεταναστών.

Ο Θοδωρής δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να απεμπλακεί το νησί άμεσα απ’ το προσφυγικό. Τουλάχιστον να πάψει να μετατρέπεται σε ένα απέραντο, δίχως τάξη, hotspot.

Απ’ το … μαρτυριάρικο fb ανέδειξε μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του. Η μικρή Ραχγάτ από τη Συρία είναι ένα από τα δεκάδες ασυνόδευτα παιδιά που βρέθηκαν στο νησί μας. Εδώ και 7 μήνες βρήκε την πατρική στοργή στο πρόσωπο του Θοδωρή. Καλύπτει κάθε της ανάγκη, το αγκάλιασε σαν πραγματικός γονιός. Η Ραγχάτ το αναγνώρισε. Την ημέρα των γενεθλίων του βρέθηκε στο ταβερνάκι με ένα λούτρινο αρκουδάκι και μια κάρτα. «Ήταν το πιο πολύτιμο δώρο που έχω πάρει ως τώρα από μια ψυχούλα που υπεραγαπώ πολύ», αποδέχεται ο Θοδωρής.

Στο πρόσωπο του αντανακλάται ο ανθρώπινος και λογικός μέσος Χιώτης. Εκφράζει την πραγματική του συμπαράσταση σε ένα από τα θύματα του πολέμου, χωρίς υστερίες ανθρωπισμού. Και προσμένει σε μια συνετή διαχείριση του προσφυγικού από τους έχοντες την ευθύνη για να αποκατασταθεί και ο δικός του ρυθμός ζωής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ