17.7.2020 17:18

Θλίψη για την εικόνα – απογοήτευση για τη νοοτροπία

Από στρώματα και έπιπλα, μέχρι κλαδιά και πλαστικές καρέκλες στους κάδους απορριμμάτων

Θλίψη και απογοήτευση προκαλούν οι εικόνες που κάνουν καθημερινά τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά της Χίου αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας.

Οι όποιες συστάσεις της Υπηρεσίας προκειμένου να μην πετιούνται κλαδιά και μπάζα στους κάδους απορριμμάτων, φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό, αφού ασυνείδητοι συνεχίζουν να τις αγνοούν επιλέγοντας την εύκολη λύση σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύουν και οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Γιώργου Αμύγδαλου, ο οποίος κατέγραψε την τραγική κατάσταση στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας, αναδεικνύοντας ότι τελικά ο αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης είναι ο κακός μας εαυτός.

Από στρώματα και έπιπλα, μέχρι πλαστικές καρέκλες και κλαδιά δέντρων, συνθέτουν τη σημερινή τραγική εικόνα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι τελικά η μόνη λύση σε τοπικό επίπεδο είναι η επιβολή τσουχτερών προστίμων στους παραβάτες, κάτι όμως που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει.

Το ερώτημα είναι, μέχρι πότε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου θα ανέχεται αυτή την εικόνα σιγοντάροντας μία αδιέξοδη κατάσταση που δημιουργούν λίγοι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ