30.11.2015 15:38

Θετικό το πάρε - δώσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ Α.Ε.Ν. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΚΑΙ ΧΙΟΥ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Θετικό  είναι το ισοζύγιο των μετεγγραφών για τις Α.Ε.Ν Πλοιάρχων Οινουσσών και Μηχανικών Χίου. Στο συν 13 είναι οι Οινούσσες και στο συν 10 η Χίος.

Οι πλοίαρχοι

Σύμφωνα με το διοικητή της Α.Ε.Ν Οινουσσών Γιάννη Μάργαρη από τους 48  πρωτοετείς που εγγράφτηκαν φέτος έφυγαν 8 και ήλθαν 21.

«Έχουμε θετικό ισοζύγιο 13  σπουδαστών και πλήρη κάλυψη στις θέσεις των καθηγητών. Έχουμε δύο μόνιμους και ήλθαν έγκαιρα τέσσερις συμβασιούχοι. Όμως  είμαστε ελλειμματικοί στο διοικητικό προσωπικό. Έπρεπε να είμαστε οκτώ και είμαστε μόνο τρείς. Η πολιτεία οφείλει να καλύψει τα κενά», προσθέτει σε αντιδιαστολή.

Συνολικά στις Οινούσσες αυτή την περίοδο φοιτούν 130 σπουδαστές και 47 ταξιδεύουν στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης.

Οι μηχανικοί

Στην Α.Ε.Ν Μηχανικών Χίου, σύμφωνα με το διοικητή Γιώργο Σκανδάλη,  συνολικά μετεγγράφηκαν 8 σπουδαστές. Από τους 50 πρωτοετείς έφυγαν 3, από τις άλλες τάξεις 5 και ήλθαν 18.

Στις τέσσερις τάξεις φοιτούν αυτή την περίοδο 205 σπουδαστές και ταξιδεύουν άλλοι 80.

Οι καθηγητές είναι 21, μόνιμοι 5 και οι ωρομίσθιοι 16.

«Στις 5 Οκτωβρίου ήταν όλοι στις θέσεις τους», επισημαίνει  ο διοικητής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κενό

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ